УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА: Обратити пажњу на Ђукановићеве изјаве

В.К.

29. 09. 2020. у 12:10

УДРУЖЕЊЕ бораца ратова од 1990. године Црне Горе позива посленике Европске уније у Црној Гори и стране амбасаде да обрате пажњу на тежину изјава које по поразу ДПС-а на парламентарним изборима дају председник Црне Горе Мило Ђукановић, министар одбране Предраг Бошковић, метафорички борац НОР-а - академик Зувдија Хоџић “и други мобилисани телали одлазеће власти.”

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА: Обратити пажњу на Ђукановићеве изјаве

Фото: В.К.

Ово је, како наводе из Удружења, из разлога што поменуте изјаве садрже елементе низа тешких кривичних дела из Кривичног законика Црне Горе, при чему је запрепашћујућа сигурност починилаца да не могу доћи под удар закона, а што указује на њихову контролу корумпираних челних људи у државном тужилаштву и судству.


-Председник државе који је заробио државне институције и неконтролисано експлоатише природне и друге ресурсе Црне Горе, а сада је спреман да се одметне у шуму ако Црна Гора не буде онаква каквом је он правио, министар одбране који резултате парламентарних избора види као фашистички устанак, а у континуитету  је, уместо професионалне, правио партијску војску вршећи над припадницима Војске Црне Горе кривично дело против слобода и права човека и грађанина, купљени председник СУБНОРА који по задатку пропагира повратак титоизма, подстрекава трагичне сукобе из прошлости  и поделе на идеолошком, националном и верском основу, немају ничег заједничког са Црном Гором у којој влада право и функционише подела власти везане Уставом и законом- каже Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990.године Црне Горе. -Каквом су Ђукановић и мобилисани саборци учинили Црну Гору и на шта су све спремни, недвосмислено су показали постизборни дивљи, непријављени и по јавно здравље погубни протести десетина хиљада инструираних и финансираних присталица одлазеће власти на Цетињу и Подгорици, зачињени усташким песмама, претњама лидерима победничких коалиција и позивима на насиље.

Николић наводи да је данас највећи патриотизам бити одговоран према грађанима и држави жестоко погођеној поделама, здравственом, економском и политичком кризом.

-Удружење зато очекује од међународне заједнице помоћ у што бржој законској трансмисији власти, а од лидера и посланика победничких коалиција да покажу да су достојни указаног поверења бирача јер је питању  опстанак који изискује да страначка политика буде у другом плану. Што се тиче Ђукановићевог партизана Зувдије Хоџића који призива мобилизацију за одбрану Црне Горе од „опасности“ које ће наводно доћи са новом влашћу, исти је с правом забринут пред извесним успостављањем правне државе која је реална претња привилегованом статусу НВО Савез удружења бораца НОР-а и антифашиста Црне Горе (СУБНОРА) на чијем је челу. Јавна је тајна да, супротно закону, као политички сервис ДПС-а, СУБНОР фактички има статус државне борачке организације која се са преко 100.000 евра годишње финансира из државног буџета и располаже државном имовином, а њен председник Зувдија Хоџић ужива функционерски додатак. Очигледно је да иза халакања одлазећих на нову власт и бриге за државу, стоји брига за властити новчаник и безбедност због вршења незаконитих радњи током вршења власти- указује Николић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)