ДЕЦА НЕЋЕ ДА НОСЕ МАСКЕ, ПОД СТРЕСОМ СУ: Родитељи у Црној Гори прете бојкотом због мера заштите у школама

Танјуг

23. 09. 2020. у 10:19

ДЕЦА НЕЋЕ ДА НОСЕ МАСКЕ, ПОД СТРЕСОМ СУ: Родитељи у Црној Гори прете бојкотом због мера заштите у школама

Фото ЕПА

РОДИТЕЉИ који су покренули петицију да се у Црној Гори укине одлука о ношењу маски у учионицама, поручили су да размишљају да у знак протеста бојкотују наставу првог дана школске године.

Они наводе да је до тога дошло јер су деца већ под стресом, како због новог начина праћења градива, тако и због епидемиолошке ситуације.

Представник родитеља Дејана Станић казала је да су се узалуд обраћали Министарству просвете, јер сви ћуте.

- Родитељи су јако љути. Деца не желе маске, плачу, кажу да им сметају да је носе на часовима. За старије разреде који ће имати онлајн наставу, разредне старешине немају разумевања ако дете нема интернет. Мора имати и тачка - рекла је Станић.

- Родитељи предлажу да се бојкотује настава први дан због маски и раздвајања деце у групе - наводи Станић и додаје да да неки родитељи ниесу у могућности да обезбеде три маске дневно деци.

Рекла је и да родитељи не могу деци да обезбеде телефоне или таблете и да су сви већ под стресом, преноси РТЦГ.

Сматра да од скоро 7 милиона евра донација које је Национално координационо тело добило део могао да буде издвојен да би се деци обезбедили таблети и интернет.

Одлуком Министарства просвете наставу у школи похађаће ученици 1, 2, 3, 4, 5. и 6. разреда основне школе, као и 1. разреда средње школе, а остали онлајн, уз консултације у школи на сваких петнаест дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)