ФУНКИЦОНЕР ДФ О ПОРАСТУ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Где су тих 600 болничких ковид кревета, зашто је смртност висока?

М. Д.

14. 09. 2020. у 19:48

ФУНКЦИОНЕР Демократског фронта Владислав Бојовић позвао је Милутина Симовића, Kенана Храповића и Јефта Ераковића да под хитно реагују на алармантно стање епидемије корона вируса у Црној Гори, а посебно у нашем северном региону.

ФУНКИЦОНЕР ДФ О ПОРАСТУ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Где су тих 600 болничких ковид кревета, зашто је смртност висока?

Фото: ДНП

 

- Позивамо их да одмах одговоре грађанима где су тих 600 болничких ковид постеља (кревета) које ових дана помињу – упитао је Бојовић.

Он такође пита зашто се не тражи помоћ и подршка са различитих адреса, ако су доктори и медицинско особље под огромним притиском и на измаку снага широм Црне Горе?

- Kако је могуће да је у Црној Гори последњих недеља дупло више заражених у Црној Гори него у Србији, док је проценат смртности у Црној Гори драматично висок? Зашто се не тражи пулмолог и други потребни специјалисти, као испомоћ за болнице у Пљевљима, Бијелом Пољу и Беранама из других болница и медицинских центара – пита Бојовић и објашњава да у Пљевљима нпр. постоји само један инфектолог, а епидемиолози се мењају на недељу дана већ више од 2 месеца.

Бојовић наглашава да није другачије ни у другим медицинским центрима широм Црне Горе.

-Зашто се оболели ковид пацијенти шаљу рецимо из Пљеваља на лечење у Никшић, где нема више болничких капацитета, да би се онда у тако тешком стању прослеђивали у Бар, дакле на други крај Црне Горе?-пита Бојовић.

Он је поставио питање да ли је истина да се због недостатка сестринског кадра, пребацују сестре са других оделења, што узрокује проблеме у вршењу њихових редовних послова, уз могућност ширења короне и на друга оделењима са повратком тих сестара на та оделења?

- Зашто је болница у Пљевљима која је била планирана као чиста болница уопште ушла у ковид систем, када се зна да највише оскудева са кадром у целој ЦГ?-пита Бојовић.

Он подсећа да они који су још увијек надлежни имају обавезу да реагују на ово драматично стање и то под хитно!

-Ако нема капацитета у Црној Гори нека зарад здравља и живота грађана затраже помоћ и подршку без задршке и калкулација! –закључује Бојовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)