КАМЕРЕ СВЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ: Избори у ЦГ одржани уз бројне нерегуларности, а ово су највећи инциденти који су згрозили свет (ВИДЕО)

Novosti online

30. 08. 2020. у 19:19

ИЗБОРИ у Црној Гори протичу уз бројне нерегуларности, а захваљујући новим технологијама, добар део инцидената забележен је и објављен на интернету.

КАМЕРЕ СВЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ: Избори у ЦГ одржани уз бројне нерегуларности, а ово су највећи инциденти који су згрозили свет (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Тако је јутрос почело кад је бирача од 80 година са бирачког места одвезла полиција након што му је претходно поништен глас јер, како му је речено, "није добро прекалупио листић"

 

Старац је казао да се зове Бакочевић, да има 80 година, и да жели да гласа јер су му ово, како је казао, последњи избори у животу. Претодно је гласао, а када је хтео да убаци листић у кутију, из изборне комисије су му рекли да листић "није добро пресавијен" и да му је глас поништен, на шта је он почео оштро да протестује и тражио комисију и право да гласа.

Дошло је обезбеђење које је покушало да га избаци са бирачког места, а након тога су дошла и два полицајца која су старца вукла по поду до излаза са бирачког мјеста, а потом су га одвезли. Присутни грађани су оштро протестовали, узвикујући полицајцима и обезбеђењу: "Срам вас било! Шта радите од старог човека!"

На више изборних места примећени су и чланови ДПС-а са паралелним списковима.

Такође, пун аутобус муслимана из Сарајева, пристигао је данас на главну аутобуску станицу у Пљевљима, одакле је огроман број људи који нису држављани Црне Горе отишао право у изборно место.

Фото: Д. М.

На изборима је било и насиља, те је Радничка партија Црне Горе саопштила да је њихов члан и активиста Војо Перовић нападнут када је у насељу Кличево у Никшићу покушао да спречи куповину личних карата испред канцеларије месне заједнице.

Фото: Радничка партија

На дан избора у Црној Гори одређен број полицајаца је распоређен по местима са којих не могу доћи на своје бирачко место, а на другим бирачким местима им није омогућено гласање.

Стога су се и обратили министру Мевлудину Нухоџићу, директору УП Веселину Вељовићу и начелнику ЦБ Подгорица са захтевом да им се, сходно члану 75 Устава Црне Горе, омогући право гласа и избора.

Ипак, највише пажње привукао је Неђељко Томашевић из Републике Српске који је враћен са граничног прелаза Битељица из РС у Црну Гору, где се упутио да гласа.

Када су Неђељка питали да ли га плаћају да гласа, он је одговорио да "само дају 10 евра". 

Неђељка су потом Срби из РС частили пићем и дали му да једе, и поручили:

- И јешће и пиће, ал' Црну Гору данас гледат' неће! Чувамо га! 

Неђељко је на крају заспао, а да ли ће вечерас Срби мирно спавати у Црној Гори, вероватно ће се сазнати после објављених резултата избора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)