ГЛАСАО УМЕСТО СУПРУГЕ: За само два сата гласања много изборних неправилности у Црној Гори

Novosti online

30. 08. 2020. у 09:36

У ЦРНОЈ ГОРИ се одржавају једанаести парламентарни избори од увођења вишепартијског система, а пети од обнове независности. Локални избори се одржавају у Будви, Котору, Тивту, Андријевици и Гусињу

ГЛАСАО УМЕСТО СУПРУГЕ: За само два сата гласања много изборних неправилности у Црној Гори

Фото: Д. Миловановић

До сада је по писању локалних медија било више неправилности на бирачким местима.

На бирачком месту број 17 у Општини Тузи, месна заједница Врањ, нико од чланова одбора није умео да стартује апарат за гласање, а нису знали ни како се користи токени те гласање није почело на време, навео је ЦеМи. 


Na biračkom mestu 15 u Sutomoru član biračkog odbora naglas izgovara imena birača, saopštio je CeMi.

U Baru na biračkom mestu 16 suprug jedne od upisanih birača je ušao u kabinu sa njom i zaokružio umesto nje. Birački odbor je ponistio glasački listić, objavio je CeMI.

CDT да је na biračkom mestu 78-C u Podgorici, birački odbor proglasio nevažećim listić nakon što ga je birač fotografisao.

Na biračkom mestu broj 6 u Kotoru došlo do kraćeg prekida glasanja. Kako javljaju posmatrači CDT-a birač je slikao glasački listić, a istovremeno je prestao da radi uređaj za elektronsku identifikaciju. Birački odbor je donio odluku da fotografisani listić proglasi važećim. Glasanje je nastavljeno.

Predsednik Državne izborne komisje Aleksa Ivanović kazao je da biračko mesto 29 OŠ Ilino brdo u Pljevljima nije otvoreno do 8 časova zbog propagadnog materijala u blizini biračkog mesta. Ivanović je kazao da će glasanje na tom biračkom mestu biti produženo.

Na biračkom mestu broj 12 u Kolašinu, zbog kvara na uređaju za EIB, glasanje je kasnilo skoro sat i po vremena, objavio je CDT. Pravilima o radu biračkih odbora predviđeno je da ako je glasanje prekinuto duže od jednog sata produžava se onoliko vremena koliko je prekid trajao.

Posmatrači CDT-a javljaju da problema sa uređajem za elektronsku identifikaciju ima i na biračkom mestu broj 2 na Žabljaku, gde uređaj ne radi pa se glasa na osnovu vizuelne identifikacije.

Uređaj ne radi na biračkom mjestu 22 u Podgorici, a na biračkom mestu 26A u Podgorici uređaj ne očitava pasoše, javlja CDT.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)