БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ ЗА НОВОСТИ: Народ све трпи, осим кад му Бога нападају

В. К.

субота, 15. 08. 2020. у 08:33

БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ ЗА НОВОСТИ: Народ све трпи, осим кад му Бога нападају

Фото: Приватна архива

Драган Богавац из Мојковца, о одбрани светиња. Нападом на Цркву, режим је прешао "црвену линију"

НЕКАДАШЊИ првотимац Црвене звезде Драган Богавац, рођени Мојковчанин, затресао је ових дана режим у Подгорици када је са српским спортистима потписао текст подршке Српској православној цркви у одбрани светиња у Црној Гори.

Позната имена стала су уз православни народ у Црној Гори који свој револт према спорном Закону о слободи вероисповести месецима исказује кроз крсне ходове са иконама и свећама у рукама и ауто-литије са тробојкама и крсташ барјацима!

- Списак није коначан, јер сваког дана постаје све дужи. Велики је број спортиста који нису знали за нашу акцију, а који желе да буду део великог тима у одбрани наших светиња у Црној Гори - каже за "Новости" Богавац. - Огромно је огорчење Црногораца који живе у Србији према режиму у Подгорици, који у континуитету спроводи лов на Србе. Хапсе старо и младо, смета им тробојка која је симбол црногорске државности, под којом се крунисао краљ Никола на Цетињу. Она није сметала Милу Ђукановићу док је себе представљао Србином, али му је данас мрзнија од шаховнице због које је престао да игра шах.

Фото: Приватна архива

Драган Богавац

Богавац каже да је народ у Црној Гори дуго трпео разне врсте неправди - од "ћерања" српског језика и ћирилице, па признања лажне државе Косово, отцепљења од Србије, чланства у НАТО, увођења санкција Русији, али нападом на Цркву је, каже, режим прешао "црвену линију".

- Нема се куд назад. Апелујем на све људе, посебно оне из Црне Горе које је Србија примила као најрођеније, да дају подршку браћи и сестрама, у одбрани светиња. Иако смо физички у Београду, ми смо сваког часа у мислима са нашим породицама, пријатељима који живе доле и чувају част Његошеве Црне Горе - додаје Богавац. - Прво као људи, а онда као спортисти, увек ћемо устати против сваког вида дискриминације.

Наш саговорник је учесник многих литија које су месецима из Црне Горе слале поруке мира у одбрани православне вере.

Фото: Приватна архива

- С поносом истичем да сам и ја део те приче. И да ћу бити и даље. Нисмо сами. Ми са крстом, они са сотоном. Из родног Мојковца отишао сам 1998. и цело то време ништа се није променило у том граду. Народ све теже живи, једва крпи крај са крајем. И све је спреман да истрпи осим кад му Бога нападају, кад му храмове отимају и гасе крсну свећу. Е то неће моћи. Мило, доста је било!

СИЛА НЕМОЋИ

- МНОГО нас је у Србији заболело хапшење мајке Милана Кнежевића у пет сати ујутро када је полиција упала у њихову породичну кућу у Мојановићима. Једној часној жени, просветној радници, ставили су лисице на руке и на тај начин заробили државу, народ, све нас. Али, то није сила моћи, већ сила немоћи - каже Драган Богавац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)