ТУРИСТИ БЕСНИ Гости у Црној Гори се жале: Наплаћују папрено ове услуге

Novosti online

13. 08. 2020. у 18:16

ГЛАВНА туристичка инспекторка Светлана Шљиванчанин најавила је појачане контроле од викенда, посебно у угоститељским објектима.

ТУРИСТИ БЕСНИ Гости у Црној Гори се жале: Наплаћују папрено ове услуге

Б. Дабић

Она је у емисији "Боје јутра" рекла да су доста упозоравали и да сада морају репресивније да делују

- Имамо већи број гостију, и број заражених лица, морамо се придржавати и поштовати мере НКТ-а - истакла је инспекторка Шљиванчанин.

Како каже Шљиванчанин, мере кршења физичке дистанце и неношење маски, највише су забележене у Улцињу, Будви, Херцег Новом. Одмах после њих је Подгорица, затим у Никшићу и Беранама.

- Кршење физичке дистанце највише је забележено у угоститељским објектима у којима је жива музика. Такође смо забележили неношење маски међу запосленим лицима, па и у кухињи - истакла је Шљиванчанин.

Каже да су издали 55 прекршајних налога од 57.050 еура и осам захтјева за прекршајни поступак.

- Од 1. маја извршили смо 2.728 инспекцијских надзора, а утврдили 3221 неправилност. Поред кршења мјера НКТ-а, утврдили смо да већи број субјеката свој рад почиње без одобрења , и ове године их је много већи у одсносу на претходне. Четрнаест објеката је запечаћено - истакла је Шљиванчанин.

Осим отварања објеката без одобрења, ту је и неиздавање фискалног рачуна , што је ове године заступљеније у односу на раније.

- Гости нам се жале да угоститељи наплаћују више своје услуге од оних које пише у ценовнику. Апелујем на угоститеље да своје цене које су у ценовнику ускладе са ценама у каси. Такве субјекте проследићемо Пореској управи - нагласила је Шљиванчанин.

Шљиванчанин каже да су такође примјетили да на црногорским купалиштима нема довољно спасиоца, те најављује и контролу пловних возила и скутера.

(Вијести.ме)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)