НАЈСТАРИЈИ КУЧ ПОРУЧИО МИЛУ: За светињу живот дајем! (ВИДЕО)

Novosti online

13. 08. 2020. у 16:40

СВЕТОЗАР Павићевић, један од најстарији Куча, који има чак 95 година, дао је интервју за Праву Црну Гору и том приликом истакао да у Црној Гори влада политика која је победила браћу најрођенију.

НАЈСТАРИЈИ КУЧ ПОРУЧИО МИЛУ: За светињу живот дајем! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

- Власт треба да воли народ, јер народ поставља власт, смењује...

Наводи да у Црној Гори нема демократије и да је Мило Ђукановић 2016. требало да преда власт, јер је опозиција имала три мандата више од Мила.

- Ја памтим за време старе Југославије и тад је била нека демократије. Данашња власт мисли да доживотно влада. Да је најбоља власт била, доста је било. Треба да да неком другом да живи, а не све један да трпа у џепове. Данас има доста народа гладнога, зашто да власт буде милијардер, а народ гладан. Пуна је власти уста демократије и грађанске државе. Нити је демократија, нити грађанска држава.

Сматра да је ово последња шанса да се власт промени, и да би опозиција морала чврсто да се уједини.

- Позиција би требало да преда власт. Не предају крвнику, него браћи, кумовима, школским друговима. Да се опробају, ако не ваљају, ја бих био за то да се и они смене. Све док дође човек на власт који ће да цени, што је народ, што је живот. Свак има право на живот, једнако. А не један да царује, а други да гладује.

Истиче да они који хоће да отму светиње нису браћа, него безбожници који нити народ поштују, нити се Бога стиде.

- Што ће народу ако изгуби веру, ако изгуби Цркву, ако изгуби традицију. Зашто живи? Ја бих сутра ујутру за традицију, за манастире и за Цркве дао живот. Као што су наши вазда давали живот, вазда!

Поносан је на своје Куче и на начин на који су бранили своје светиње.

- Сви би требало да поштују Марка Миљанова, његов рад и идеју, који је на самрти рекао: Умирем сретан као Куч, јер су ме Кучи поштовали, ценили и слушали. Али умирем несрећтан као Србин, јер нисам доживео да се ујединимо.

Наводи да ће Милогорци ако се уједине Црна Гора и Србија први бити за уједињење, јер њих води само лични интерес.

- У очи би му (Милу Ђукановићу) смео да кажем - Погрешио си. Он је предао Метохију. Метохија је црногорска, Метохију су Црногорци ослободили, велики Јанко Вукотић и велики Радомир Вешовић. Србија је предала Метохију Црној Гори да би се најела хлеба. Црна Гора је умирала од глади, до Метохије. Предао је онима који су је преорали и уништили. Нека виде где је Метохија, усред Бановине Црне Горе. То је наше српско, црногорско - за крај истиче Светозар Павичевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)