МИЛАН ЛЕЧИЋ (ДПС) ВРАТИО ЧЛАНСКУ КАРТУ: Неприхватљиво бити део тима који угрожава част и морал свих верујућих људи

М.Д.

среда, 12. 08. 2020. у 19:48

МИЛАН ЛЕЧИЋ (ДПС) ВРАТИО ЧЛАНСКУ КАРТУ: Неприхватљиво бити део тима који угрожава част и морал свих верујућих људи

Фото: ИН4С

МИЛАН Лечић, активиста ДПС-а из Пљеваља, данас је вратио чланску легитимацију овој партији након што је више година био њен члан.

Он се одлучио на тај корак због „Закона о слободи вероисповести“ који је уперен против Српске православне цркве.


 

- Овај закон не може да прихвати ниједан верник. Он се коси са свим међународним конвенцијама, позитивним законским прописима, начелима бона фидес, због тога, сматрам да је неприхватљиво бити дио тима који угрожава част и морал свих верујућих људи-истакао је Лечић за портал  ИН4С.

Лечић је казао да за време његовог чланства у ДПС-у није био сагласан са многим активностима поменуте партије.

- Погађала ме дискриминација усмерена према суграђанима који су неистомишљеници. Такође, селективна примена правде према слободним учесницима литија изазивала је у мени губитак духовног интегритета-казао је Лечић додајући да би опстанак „Закона о слободи вероисповести“ трајно урушио правни систем Црне Горе, а православну цркву дискриминисао у односу на друге верске заједнице.

-Овим својим поступком позивам све слободне грађане који мисле добро овој држави, која се више воли на начин који сам ја прихватио, јер је то једини сигурни и исправни пут чувања, будућег опстанка и заштите заједничких интереса слободних грађана. Ко мисли добро Црној Гори и њеним грађанима понаша се у складу са моралним начелима части и поштења“, рекао је он, и поручио: „Ко хоће часно, никад није касно! За будућност Црне Горе! До победе! Не дамо светиње!“

                                                  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)