ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: Тужна прича о пљеваљском здравству

М. Д.

11. 08. 2020. у 16:12

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: Тужна прича о пљеваљском здравству

Фото:

ПРИЧА о градњи нове болнице у Пљевљима и стамбене зграде за здравствене раднике, која се ових дана потеже, стара је колико и прича о топлификацији Пљеваља - казали су из Покрета за Пљевља.

- Она је врсница са причом о топлификацији Пљеваља и датира од раних 80 – тих година прошлог века. Након што је Партија тада сменили директора Медицинског центра у Пљевљима др Милоша Кнежевића, у то време легенду пљеваљске и црногорске хирургије, ново пословодство болнице, кренуло је у амбициозну акцију изградње нове болнице, у којој би била смештена сва оделења. Од тада, много је воде протекло Ћехотином и Везишницом, а прича о новој болници је утихнула, и тек повремено би се обнављала, у предизборним кампањама-кажу из Покрета за Пљевља. 

Фото:

Они подсећају да је актуелни министар здравља Кенан Храповић, родом из Пљеваља, пре пар дана, дошао је у родни град, у сред изборне кампање, да би са председником Општине Игором Голубовићем, на велика звона најавио изградњу нове  болнице, а  приде и стамбене зграде за здравствене раднике. 

- Било би јако занимљиво да су и један и други, и Министар и председник Општине били прикачени на детектор лажи. Ово због тога што Министар зна да је његово обећање преизборна лаж, а председник Општине глуми да му верује. Да би циркус био комплетан састанку су присуствовали председници  оба репрезентативна синдиката здравства: др Љиљана Кривокапић и др Владимир Павићевић. У којој су они улози били ту, и шта је њима обећано да учествују у предизборној кампањи ДПС-а, сигурно ће се сазнати једнога дана-кажу из Покрета за Пљевља. 

- Пошто ће господин Храповић сигурно још неколико пута долазити у Пљевља, нека положи камен темељац на месту прљашке,  на којој је министар војни Бошковић, такође у Малом логору, још у јуну, најавио изградњу стамбене зграде за војна лица - кажу из Покрета за Пљевља истичући да су   радови на стамбеном објекту за војску требали да почну још половином јула а извођача радова, нема ни данас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)