БАТРИЦУ ОПЛАКУЈЕ ЦЕО ГРАД: Ауто-литија у Никшићу одложена због трагичне погибије Ивана Батрићевића

В. КАДИЋ

понедељак, 10. 08. 2020. у 09:44

БАТРИЦУ ОПЛАКУЈЕ  ЦЕО ГРАД: Ауто-литија у Никшићу одложена због трагичне погибије Ивана Батрићевића

Фото ВН

ЦЕО Никшић тугује због смрти Ивана Батрићевића (29), који је у суботу изгубио живот у саобраћајној несрећи око подне у месту Кујава, на магистралном путу Даниловград - Никшић.

Он је четврти младић из Никшића који је у минулих месец дана настрадао у саобраћајној несрећи. Иван је био омиљен међу својим суграђанима, посебно у групи "Не дамо светиње" на друштвеним мрежама. Требало је данас да буде један од учесника најављене ауто-литије од манастира Косијерево у Петровићима до Никшића, која је због ове трагедије одложена за четвртак.

- Брате Иване, почивај у миру и нека ти Господ и данашњи Свети Пантелејмон подаре рајско насеље. Заувек ћеш бити део нас - написали су његови бројни пријатељи.
Од омиљеног Батрице су се опростили и из групе "Бањани" и "Опутне Рудине". Жељко Шапурић, уредник групе, написао је дирљиву поруку:

НЕ БРЖЕ ОД ЖИВОТА

ПРЕ готово месец дана на изласку из Никшића у саобраћајној несрећи живот су изгубили осамнаестодишњаци - Андрија Вицковић и Данило Делибашић, да би нешто касније од повреда задобијених у том удесу у Клиничком центру у Подгорици подлегао и Никола Делибашић, Данилов брат од стрица.

- Не брже од живота - упозоравају Никшићани, тугући за настрадалима. - Младост нам гине као на ратишту, а све момци за пример.

"У Царство небеско јуче се преселио наш брат у Христу Иван Батрићевић. Зла судбина затворила је животни круг младићу који практично живот још није ни омирисао. Са посебним пијететом га се сећам као учесника величанствених литија у Никшићу, где се својом маркантношћу посебно истицао. Волео је тробојку, под којом су гинули његови преци. Следио је њихове тековине и увек са поносом истицао своје порекло. Ивана данас оплакују не само његови најближи него и бројни пријатељи из Никшића, Црне Горе и региона. Путуј Иване у небеским кочијама, у загрљај своме оцу Данилу и честитим прецима остављајући у дубокој тузи мајку Мирјану и сестру Дијану, чији си био штит и извор живота".

Због мера које је увело Национално координационо тело за борбу против заразних болести, сахрана Ивана Батрићевића обављена је у кругу породице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)