ГРАФИТИ ИЗ ПОЗНАТИХ ПОЛИТИЧКИХ КУХИЊА: Драгослав Шћекић најоштрије осудио исписивање порука мржње

М.С.

09. 08. 2020. у 14:29

ГРАФИТИ ИЗ ПОЗНАТИХ ПОЛИТИЧКИХ КУХИЊА: Драгослав Шћекић најоштрије осудио исписивање порука мржње

Новости

ПРЕДСЕДНИК општине Беране Драгослав Шћекић најоштрије је осудио исписивање графита у градским насељима у којима претежно живе суграђани Муслимани и Бошњаци.

- Општина Беране најоштрије осуђује злонамерне поступке у виду графита непримерене садржине који су током ноћи исписани у насељима где живе наши суграђани, комшије и пријатељи Бошњаци и Муслимани. Отворено сумњамо да овакви поступци долазе од кругова блиских актуелној власти на државном нивоу, како би по већ опробаном сценарију из 90-тих година покушали да у Беране унесу међунационалне поделе и наруше међувјерски склад на начин на који то раде свих ових година. Грађани Берана јасно препознају из којих политичких кухиња долазе овакви наручени графити у сусрет изборима. Ради се о узалудном покушају изазивања међунационалних тензија, јер им то Беране неће дозволити, казао је Шћекић, који истиче да они који су то наредили и урадили под окриљем мрака немају људскости и образа.

- Они и њихови налогодавци нека се сраме оваквих поступака. Локална власт неће дозволити било коме да ремети добре међунационалне односе по којима је Беране препознато свих ових година. Позивамо грађане да не наседају на овакве примитивне намјере и поступке у сусрет изборима, него да наставимо да поштујемо различитости и сачувамо традицију добросуседских односа са нашим пријатељима и комшијама исламске вероисповести. Немојте дозволити да било чији политички интерес и познати рукопис тајних структура блиских режиму поремети међунационални суживот у Беранама. Наше комшије Муслимани и Бошњаци ће се у Беранама увијек осјећати безбедно и сигурно, а они који инсистирају на поделама и мржњи у 21. веку ради очувања личних привилегија и повластица немају своје место у нашем граду. Беране је град толеранције и суживота. Био и остао, казао је Шћекић, који је позвао тужилаштво и полицију да у најкраћем року пронађу и казне налогодавце и починиоце овог срамног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Milos

09.08.2020. 20:46

Eto gospodo muslimani kada ste surovali sa Dukanovicem i vasim glasovoma ste ga doveli na vlast jer da ga vi niste glasalo on nikada nebih dobio izbore.Tada i nikada vas srbi nisu uznemirivali iako ste ih kao komsije podcenili i izdali, e pa sada vidite kako vam braca milogorci vracaju,tako budite ponovo glupi i naivni pa ih ponovo podrzite pa do sledece prilike ce ponovo da vam j... m.... .Mislim da vam je pametnije da da svojim komsijama gradite buducnost a ne da budete nekome za podkusur.