ПЉЕВЉАСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА: Прогон здравствених радника због подршке цркви

Мирослав Дробњак

21. 07. 2020. у 15:25

НЕРВОЗА црногорске власти изазвана јавном подршком Српској православној цркви у Црној Гори кулминирала је бројним јавним и тајним притисцима на припаднике разних професија, који су своју слободу и част бранили јавним изношењем својих ставова, кажу из Пљеваљског одбора за одбрану светиња.

ПЉЕВЉАСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА: Прогон здравствених радника због подршке цркви

Фото: М. Дробњак

- У Пљевљима ти притисци и малтретирања прерасли су у праву хајку, посебно када је реч о здравственим радницима – лекарима, медицинским сестрама и техничарима. 

Министар здравља Кенан Храповић експресно је стигао у Пљевља, да са активом ДПС-а у пљеваљским здравственим установама покуша угасити пожар који се незаустављиво шири, али је једини резултат његове „визите“ било планско прогањање свих оних који су искочили из ДПС шина, односно систематско шиканирање, малтретирање и прогон.

Под посебним третманом нашли су они који су препознати као национални Срби и политички противници режима, за које је осмишљен читав низ активности које њихов професионални рад треба да отежају у највећој могућој мери, њихов живот учине неподношљивим, уруше њихов људски и професионални интегритет и част-кажу из Одбора.

Они тврде да се  лекарима намештају инциденти у којима „случајно“ учествују бојовници ДПС-а, а да њихови надређени али и надлежни државни органи – Полиција и Тужилаштво, мимо „пријема к знању“, не предузимају ништа. 

- Чека се ситуацијe у којој ће нападнути лекари и сестре морати  предузети мере на заштити свог физичког интегритета да би се показао њихов наводни „незгодан“ карактер и релативизовала кривица инструисаних насилника-кажу из Одбора.

Фото: М. Дробњак

Као драстичан примере наводе случајеве напада на лекаре Др Сашу Грбовића и Др Дариа Вранеша.

- Часни припадници здравствених професија покушавају се облатити преко друштвених мрежа, ширењем интрига и опањкавањем међу колегама и суграђанима, а у посебну тешку ситуацију доводе се поједине медицинске сестре и техничари, тиме што се третирају као грађани али и запослени другог реда, којима се директно и индиректно стално спочитава кривица за „издају државе“. Покушавају се међу њима пронаћи покајници, тако што се на људе врши нељудски притисак по систему топло-хладно-тврде из Одбора. 

Фото: М. Дробњак


Тиме су функционери и активисти власти у здравственом систему, посебно у Пљевљима, показали колико потцењују своје колеге, третирајући их као дио гласачке машине, који ДПС-у и сателитима треба да буде доживотно захвалан за чињеницу да уопште има прилику да ради. 


- Не сумњамо да здравствени радници неће издржати, али оно што желимо да поручимо руководиоцима и директорима попут Илхана Турсумовића, Ердуана Лаловића као и њиховим измећарима, јесте да је наша мисија да запамтимо и сјутра подсетимо народ и државне органе  да је реч о кривичним делима за која се одговара пред Законом. 

- Нека се нико не заварава да смо заборавили случај пребијања Божидара Чабаркапе и непрофесионални поступање др Ернеса Гаџа. Нека нико не мисли да смо заборавили пребијање од стране полиције Огњена Мијатовића и, уместо извештаја о повредама, констататцију др Сабрине Хаџиосмановић да је „напао полицију“. Пошто нема реакције Полиције а ни Тужилаштва ни у једном ни у другом случају, ускоро ћемо проверити шта о свему мисли Лекарска комора Црне Горе. 


А ако се насртаји на поштене људе наставе несмањеном жестином и буде неопходна заштита голог живота, ми као Пљеваљски одбор за заштиту светиња поручујемо да нећемо оставити на цедилу ни једног човека и да ћемо литије, у којима учествују десетине хиљада часних људи, свратити и испред кућа пљеваљских ДПС дахија, не да би се пребројавали, онако како је то заговарао њихов шеф и идеолог, још мање да би било коме претили, него како би их подсетили да постојимо, и да „земаљско је за малена царство...“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)