НОСИОЦИ ЛИСТА ДА ОДУСТАНУ ОД ФУНКЦИЈА Пред данашњи наставак преговора око формирања власти у Андријевици несвакидашњи предлог СНП-а

М. СЕКУЛОВИЋ

14. 06. 2024. у 12:28

ВЛАСТ у Андријевици, након локалних избора одржаних 2. јуна, могла би бити формирана и данас, што се тиче СНП, појединачно најјаче партије ''августовске већине'', која твори власт и у држави.

НОСИОЦИ ЛИСТА ДА ОДУСТАНУ ОД ФУНКЦИЈА Пред данашњи наставак преговора око формирања власти у Андријевици несвакидашњи предлог СНП-а

М. СЕКУЛОВИЋ

"Због тога дајемо предлог да се сви носиоци изборних листи повуку, односно да одустану од било какве функције у новој власти и повуку се са досадашњих! То важи за функције у Општини, Скупштини општине, али и јавним предузећима и установама чији је оснивач Општина Андријевица. Наравно, функција председника Општине припада нама као убедљиво најјачој партији у Андријевици. Мислимо да је ово најпоштенији могући предлог".

Ово је пред данашњи наставак преговора око формирања власти у Андријевици, саопштено "Новостима" из табора СНП, где кажу да им је интерес грађана најпречи, али и да на тај начин желе да испоштују основне демократске принципе и подстакну друге партије да пруже прилику младим људима из својих редова.

- Желимо да нашим будућим партнерима из локалне власти покажемо да нама фотеље нису у првом плану, али и да без непотребног отезања наставимо тамо где смо стали, кажу из СНП, која је наступила у коалицији са Демократама, која је освојила осам мандата, од чега је СНП припало шест, а двадесетак гласова их је делило од деветог мандата.

Одмах након избора, који су одржани у сенци тешких речи и напете атмосфере, из табора две група грађана, "За будућност наше деце", која је освојила четири мандата и листе грађана Васојевићки покрет "Уједињење" која ће имати једног одборника, хорски је поручено да су отворени за преговоре, али да неће пристати да челници СНП и Демократа заузму место првог грађанина Андријевице.

- Око тога нема разговора, то је свима јасно, без обзира на апетите и анимозитете. Демократски принципи су јасни, кажу из СНП, чији је функционер Жељко Ћулафић до сада био председник општине Андријевица.

АКТЕРИ

Осим коалиције СНП-Демократе и две листе грађана, око учешћа у формирању власти укључени су и Покрет "Европа сад", који је успео да освоји четири мандата, и коалиција ''За будућност Андријевице'', коју чине углавном чланице бившег ДФ.

ДПС која је освојила 11 мандата, елиминисана је из преговора и, како ствари стоје, ова партија не можи формирати власт у Андријевице, осим ако не би било сензационалнх ''прелета''...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев