РАСТЕ РЕВОЛТ РАДНИКА ИНСТИТУТА ИГАЛО: Нови знак протеста, обустава пријема дела пацијената

В.В.

06. 06. 2023. у 15:43

Премда је запосленима у Институту Игало исплаћена фебруарска и део мартовске зараде, протесте радикализују. Одлучили су да од 7. јуна обуставе пријем пацијента преко Фонда здравства, Синдиката и Фонда ПИО Црне Горе. Примаће децу и непокретне пацијенте.

РАСТЕ РЕВОЛТ РАДНИКА ИНСТИТУТА ИГАЛО: Нови знак протеста, обустава пријема дела пацијената

фОТО: В.В.

О одлуци су обавестили менаџмент, нагласивши да им је жао  што је до овога дошло, али то јерезултат односа према овој здравственој установи премијера Дритана Абазовића, министра здравља Драгослава Шћекића и минстра финансија Александра Дамјановића. Угоститељи који протествују  а подржавају их и колеге и пацијенти захтевају исплату  пола мартовске, априлске и мајске плате и потписивање колективног уговора, а потом и решење за даље сигурно пословање Института.

Нису одустали ни од двочасовне блокаде трајектног прелаза Каменари- Лепетане која је најављена за четвртак 8. јуна. Извињавају се свима због непријатности које ће та блокада произвести а моле за солидарност и разумевање.

Шеф ресторана у Институту,  Веселин Вуковић  објашњава да угоститељи и кувари од ове седмице не организују једночасовне протесте испред ресторана, али су изабрали радикалније потезе. Захвалио је премијеру и Влади Црне Горе што су их навели на овакве одлуке уз опаску да радници Института нису заслужили ово што им раде.

В.д. директора Института др Саво Марић објаснио је да је због одлагања уплате аванса, рачун те установе блокиран на 300 хиљада евра по основу тужби радника, па су уместо две исплатили једну и по зараду.

Од 600 хиqада евра које су уплаћене не као помоћ већ као позајмица  фактички је већ 200 хиљада одрађено истакао је Марић. Према његовим речима радници имају пуно право да протестима изразе незадовољство, али није сагласан са обуставом пријема Фондовских и синдикалних пацијената, јер се тиме може угрозити наставак ових програма.

Др Марић је апеловао да се нађе неко средње решење јер ниједан пацијент није крив за ситуацију у којој се налази Институт.

Део пацијената покренуо је петицију подршке и позив Влади да хитно реши проблем Института Игало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за Новости: Хвала српској полицији

"ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ" Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за "Новости": Хвала српској полицији

СРЕЋНИ смо што се догодило хапшење у случају нестанка Ане Кнежевић. Хапшење Давида није било изненађење за нас, посебно због тога што је од самог почетка лагао где се налази. Захвални смо српској полицији на истрази и на свему што раде како би правда била задовољена.

18. 06. 2024. у 13:03

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ВОЈСКА Јужне Кореје испалила је данас хице упозорења након што су севернокорејски војници накратко прешли демилитаризовану зону (ДМЗ) која раздваја Северну и Јужну Кореју, наведено је саопштењу Заједничког начелника штабова земље (ЗКС).

18. 06. 2024. у 10:59

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма