ЉУТИ ЗБОГ СРПСКИХ ЗАСТАВА: Траже смену првог човека Пљеваља

М. Д.

03. 06. 2023. у 07:30

Председник Општине Пљевља Дарио Вранеш изазвао је револт политичких противника захтевом свим директорима општинских јавних установа и предузећа, да на зградама хитно истакну тробојке. Додатно их је наљутио наводном изјавом на заседању Скупштине општине "да ме нисте напоменули искрен да будем не бих се ни сетио да је Дан независности 21. маја."

ЉУТИ ЗБОГ СРПСКИХ ЗАСТАВА:  Траже смену првог човека Пљеваља

Фото: М.Дробњак

Зато је ДПС најавио да ће та партија поднети хитну иницијативу за смену првог човека Пљеваља. А, из СДП су, истим поводом, најавили подношење кривичне пријаве против Вранеша.

- Због скандалозног поступка председника Општине Пљевља Дариа Вранеша, који је јавно саопштио да не поштује државу Црну Гору и наше државне празнике, поручујући, заправо, да Пљевља не припадају Црној Гори, покренућемо хитну иницијативу за његову смену - написао је на "Твитеру" потпредседник ДПС Јевто Ераковић.

Челник Пљеваља узвраћа оптужбама на рачун бивше власти на челу са ДПС

Социјалдемократска партија је отишла корак даље, па су најавили да ће поднети кривичну пријаву против Вранеша, како кажу, за непоштовање државе.

- Поред кривичне одговорности, Вранеш треба да сноси и политичку, уколико има ишта грађанско, европско и црногорско у партијама које су га изабрале за председника, а то су Демократе, ПЕС, УРА и ПзП, тако да очекујемо да се покрене процес његове смене - казао је Никола Ђурашковић.

На заседању локалне скупштине председник Вранеш је оптужио бившу власт на челу са ДПС-ом да је Општину Пљевља оставила у катастрофалном стању јер није усвојила буџет због чега касни реализација бројних пројеката.

Обележје српског народа

Вранеш је издао налог да се тробојке истакну на свим јавним установама у општини Пљевља.

- Према члану 11 Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола, налажем вам да по најхитнијем поступку истакнете заставу српског народа - тробојку на зградама управа ваших установа и предузећа, наводи се у захтеву председника Општине који је достављен "Водоводу", "Комуналним услугама", "Локалним путевима", "Грејању", "Чистоћи", ЈУ Уметничка галерија "Витомир Србљановић", ЈУ Завичајни музеј, ЈУ Народна библиотека "Стеван Самарџић", ЈУ Центар за спорт и рекреацију и ЈУ Дневни центар.

Он је најавио да ће основати комисију која ће преиспитати како су локална предузећа, за време владавине ДПС-а запала у огромне дугове.

- Имамо предузеће "Комуналне услуге" које је дужно 1,6 милиона евра, "Водовод" преко три милиона. Формирао сам тим стручних људи који ће да уђу у та предузећа и да изврше ревизију пословања. Ми мислимо да ти дугови нису могли настати легално већ да је било и неких других радњи које су са друге стране закона - рекао је Вранеш.

Он је оптужио бившу локалну власт да је у предузећу "Чистоћа" од 23. октобра прошле године до 26. априла ове примила само у локално предузеће "Чистоћа" на неодређено време више од 70 нових радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака