МИЛАТОВИЋ ПРОТИВ ЂУКАНОВИЋА: Скандал у ТВ дуелу - Мило изгубио живце, почео да вређа Јакова

Novosti online

31. 03. 2023. у 20:02 >> 22:13

ДУЕЛ председничких кандидата Покрета "Европа сад" Јакова Милатовића и Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића се одвијао вечерас на РТЦГ, а све очи упрте су биле у двојицу кандидата који ће снаге одмерити у недељу, 2. априла.

МИЛАТОВИЋ ПРОТИВ ЂУКАНОВИЋА: Скандал у ТВ дуелу - Мило изгубио живце, почео да вређа Јакова

РТЦГ 1 принтсркин

У расправи, у којој су снаге укстила два председничка кандидата Црне Горе, Мило Ђукановић је навео да се Јаков Милатовић лажно жели представити као човек будућности, док у ствари ради све да Црну Гору врати натраг.

Он је навео да је највећи успех садашње и претходне владе то што преговори са ЕУ нису суспендовани, што довољно говори. 

"И када је сам у питању, Милатовић има проблем са собом, јер је његов отац гласао за заједничку државу а он за државну независност, ваљда да би се допао једном делу јавности. Зато се поставља питање кога је омбануо господин Милатовић, а ја мислим да имамо проблем са човеком који је поучен примером лажног цара Шћепана Малог. Ја мислим да већина грађана Црне Горе нису лаковерни, а ја сигурно нисам", навео је Ђукановић.

Одговорио је Милатовић: 

"Господине Ђукановићу, ја сам Јаков Милатовић, рођен сам 1986. године у Подгорици, завршио сам Основну школу и гимназију, као ђак генерације, Економски факултет са просечном оценом десет, као студент генерације. Био стипендиста америчке владе, немачке владе, италијанске владе, завршио магистарске студије на Оксфорду као стипендиста британске владе. Говорим три европска језика, а колико ви говорите европских језика? Немојте да браните Црну Гору од мене. Ви сте последњи европски диктатор, и ви то добро знате. Лукашенко је у Белорусији, пет година после вас, преузео власт. А ви већ 34 године мењате светове. Прво сте на почетку били део Милошевићевог и Шешљевог света. Вама је Шешељ био на инаугутрацији на Цетињу, мени никада неће бити. Па сте били део Туђмановог и Алијиног света, разбијали сте ону најлепшу земљу. Па сте постали део Тачијевог и Харадинајевог света, како вам је одговарало. Да не причамо о делу руског света, када сте 2005. и 2006. године највеће привредне гиганте дали у руке Русима али сте цело време градили само свој свет, увећавајући ваш и иметак ваше породице", поручио је Милатовић. 

Ђукановић је узвратио: 

"Говорим црногорски језик и то један од европских језика којим треба да се служи црногорски председник и што се мене тиче, то је сасвим довољно. Друго, када говорите о вашој биографији, настављате да будете варалица. Ви сте ипак само обична варалица. Поменули сте сада неке ваше стипендије, заборавили сте на још једну, на стипендију војводе Гавра Вуковића. Врло занимљиво. Добили сте је од Црне Горе, и прећуткујете је намерно, а вероватно знам и зашто, јер сте заборавили да је вратите.  Јер када сте је добили били сте у обавези или да је вратите или да две године радите. Добили сте прилику у Министарству вањских послова, и напустили то радно место после три дана, не вративши стипендију. Стално себе представљате као некога ко је прогоњен а заборављате да вам је држава Црна Гора дала у Риму прилику да волонтирате са 12 других студената да би стекли праксу. Неће бити да сте прогоњени, већ је пре свега еч о бризи државе Црне Горе према једном младом човеку, који јој сада овако враћа. Ви мени личите на људе из "бомбашког процеса", каже Ђукановић. 

Он каже да не може да разуме овакав степен ниподоштовања према свему што је постигла држава која је улагала у младог човека. 

"Прочитао сам вашу оцену да ће Црна Гора први пут након 30. августа добити министре који нису корумпирани. Знате ли ви о чему ви говорите? Часни људи се преврћу у гробу, један Круно Вукчевић, Мишки Лалић, Жељко Штурановић...Ту количину надобудности не може себи да приушти човјек који жели да буде председник Црне Горе", тврди Ђукановић. 

Принтскрин РТЦГ1

Милатовић је рекао "немојте да браните црногорску историју од мене и моје породице". 

"Само сам цитирао релевантне извештаје, говорећи о корумпираним министрима. Имате их ви доста. То не кажем ја, кажу релеватни извештаји наших стратешких партнера. Ти се извештаји односе и на вас", рекао је Милатовић. 

Каже да је стипендију "Војвода Гавро Вуковић" добио као најбољи студент Економског факултета, али није хтио да буде део Министарства вањских послова у Влади коју је предводио Ђукановић. 

"Зато што сам знао куда иде то. Ви сте срамно дискриминисали део грађана Црне Горе, одузимајући им шансу. Председник свих грађана Црне Горе не ради то", рекао је Милатовић.  

Милатовић је казао да Ђукановић нема ни политичке воље, а ни знања да Црну Гору уведе у ЕУ. 

"Ви никада нећете бити дио европског света", рекао је Милатовић. 

Ђукановић је одговорио да "настављамо са неваспитањем".

"За кратко време, ваших шест апостола је под лупом тужилаштва", указао је Ђукановић. 

Последњи пут, каже Милатовић кандидату ДПС-а, говорите о неваспитању. 

"Неваспитање је бити у црногорској политици 35 година. То значи неваспитање. Да сте нас златом златили а нисте него сте нас вратили у камено доба, и бити и даље у политици, то је неваспитање. А ја знам да истина боли", рекао је Милатовић.  

Он је рекао да европска Црна Гора подразумева толеранцију за другачије мишљење, а не нападе на медије, контролу над Јавним сервисом...

Милатовић је рекао да пре уласка у политику има два стана и кућу, стечено кредитом, а Ђукановић, како каже, треба да одговори о његовој имовини. 

"Не будите нервозни господине Ђукановићу"

Ђукановић је рекао да је Милатовић и име партије преваром узео од словеначких комуниста који су лансирали "Европа здај" 1989. године, истичући "све је код вас непоправљива лаж". 

Милатовић је нагласио да Ђукановић не треба да буде нервозан. 

"Није живот фотеља. Знам да вам је можда тешко да сад идете на међународно тржиште рада, али можда сте за ових 30 година нешто и научили", казао је Милатовић. 

Ђукановић је рекао да га за нови мандат на челу државе препоручује одговоран однос према државним интересима Црне Горе. 

"Онај ко се придржава Устава и закона тај никако не може погрешити када је у питању однос према свим грађанима Црне Горе. Неколико је маркантних примјера који показују како сам то радио у претходном периоду. Када смо 1994. године успоставили економску самоодрживост Црне Горе, па касније увели марку  еуро, то смо урадили у интересу грађана Црне Горе. Када смо примили 120.000 избјеглица, са њима подијелили шта смо имали, тада смо показали солидарност и доказали снагу државе и друштва. Када смо обновили независност, створили смо сваком грађанима услове да се изјасни о том питању а касније равноправне услове живота у независној држави Црној Гори. Када смо ушли у НАТО учинили смо то на корист свих грађана Црне Горе, гарантујући им већи степен сигурности и безбједности. Када смо градили ауто-пут то је рађено да се би се сваком грађанину Црне Горе осигурали бољиу услови за путовање", рекао је Ђукановић.

Обојица знамо да ви нећете победити...

У првом јављању, Милатовић је рекао да и Ђукановић и он добро знају да кандидат ДПС-а неће победити на изборима 2. априла. 

"Знате да треба да истрчите последњи политички круг, и ја ћу заједно са свим грађанима Црне Горе који гледају у будућност постати по први пут председник свих грађана Црне Горе. Само да радим оно што ви нисте радили па је доста у смислу тога да човек треба да буде председник свих грађана. Сећате се да 2020. године, када је дошло до промене режима у Црној Гори, какво је било стање у нашој економији. Стање у нашој економији, господине Ђукановићу, било је драматично. Животни стандард био је невероватно мали, сваки четврти грађанин живио је на рубу сиромаштва, економија је само у 2020. години изгубила скоро 800 милиона еура због ваше погубне економске политике. Незапосленост је била скоро 20 процената. Оно што сам, у смислу инклузивности урадио са својим колегом Спајићем, као чланови Владе покренули смо опоравак. У 2021. години смо имали историјски економски раст у Европи. На тај начин сам показао како се у Црној Гори управља економијом у корист јавног интереса", подвукао је Милатовић. 

Он је рекао да су по први пут након 20 година грађанима Црне Горе вратили достојанство програмом Европа сад. 

"Оно што сте ви оставили, 150 еура минималне пензије и 220 еура минималне плате, успели смо да у невероватно тешким економским и политичким условима, повећамо. И то за колико, да минималну зараду повећамо на 450 еура, да минималну пензију повећамо на 250 еура, да све зараде у земљи повећамо, тако да са оних 500 еура просјечне зараде коју сте ви држали у претходних 15 година у Црној Гори, она буде повећана на 750 еура. Вратили смо и достојанство свој деци тако што смо вратили дечији додатак, који сте ви укинули, погубним економским политикама", рекао је Милатовић. 

Поменуо је и враћање накнада мајкама, као и бесплатне уџбенике, јер, како каже, "ви сте то укинули јер вам смета знање, пошто знања и немате".

"Водићу инклузивну политику и бићу председник свих грађана Црне Горе", подвукао је Милатовић.

Деведесетих сте терали Бошњаке из Пљеваља, сад УДАРИЛИ НА СРБЕ!

Показујући потпуну надмоћ у ТВ дуелу, председнички кандидат Јаков Милатовић поручио је да ће бити оно што Ђукановић никад није био - председник свих грађана Црне Горе.

Милатовић је рекао да је Ђукановић деведесетих терао Бошњаке из Пљеваља.

- На крају сте ударили на Србе. Никада нисте били председник свих грађана у Црној Гори - казао је Јаков Милатовић.

Милатовић: “Слатко” ћу вас победити у недељу

Милатовић је казао да је Ђукановића победио у Подгорици, и да ће га “слатко” то учинити и у недељу.

“Од независности до 2020. сте нас задужили више од три милијарде. Ми смо 750 милиона еура узели по најмањој стопи, а узели смо те паре јер сте економију довели пред банкрот”, истакао је и додао да нас је управо Ђукановић посвађао скоро са свима у региону.

Ђукановић то негира и каже да Црна Гора води добросуседску политику и да гради најбоље односе са свим суседима, осим једног...

“Изузетак су посустали односи са Србијом због обновљених великорспких асприцаија према Црној Гори. Надам да ће се Србија више окренути ка Европи. Имам негативан став према Иницијативи Отворени Балкан. То је политичка иницијатива иснпирисана из Београда. Насупрот томе имамо Берлински процес, ЦЕФТА, а Црна Гора преферира да буде део тих иницијатива”, нагласио је Ђукановић.

Ђуакновић: Јасно зашто Шешељ даје подршку Милатовићу

Ђукановић је рекао да је сада јасно зашто Војислав Шешељ даје јавно подршку Милатовићу.

“На тим адресама траже предводника великосрпског национализма, учинило им се да то можете ви бити”, рекао је Ђукановић.

ЗАВРШНЕ РЕЧИ


Ђукановић је казао да избори у недељу су још једна важна прекретница за Црну Гору, и то историјски важна.

“Током периода пре и након референдума Црна Гора је показала да има јасну визију њеног пута. Видимо шта је алтернатива тој политици. Један од великодржавних пројеката опет атакује на Црну Гору. Та политика је изгубила свог лидера у првом кругу, а другог покушава да нађе у Милатовићу. Желио сам да му скренем пажњу на то. Милатовић је показао доста недостатака за функцију председника, сматрам да код њега не постоји ниво зрелости, одговорности и знања и зато мисим да није добар кандидат за председника државе у овом мандату”, закључиоје Ђукановић.

Милатовић је на крају порчио да су “нас доста водили превазиђени политичари”.

“Дошло је време да нас воде они који искрено воле Црну Гору и никада нису државно и друштвено претварали у приватно и стављали у њихове џепове. Желим да видим лепшу, богатију и праведнију Црну Гору. Имам довољно знања, воље и капацитета да направим такву Црну Гору.  Бићу све супротно од онога што је био Ђукановић”, поручио је Милатовић.

Избори у недељу

Прича о председничким изборима у Црној Гори први пут после готово две деценије спала је на два слова, а епилог ће добити 2. априла.

Кампања је у пуном јеку, а у то да ће бити први човек Црне Горе убеђени су и Јаков Милатовић, кандидат Покрета Европа сад, и Мило Ђукановић, актуелни председник и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС), који више од три деценије влада земљом.

Ђукановић је у првом кругу освојио 36, а Милатовић 29 одсто гласова.

Други круг председничких избора одржава се после неколико политички и те како бурних година.

Од августа 2020. ДПС нема суштинску контролу у црногорској влади, али су и странке које су славиле победу на последњим парламентарним изборима у међувремену више времена провеле у сукобима него у политичкој стабилности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (3)

ЉУДИ, ПРИМИТЕ ЋУСТИЋА, МАТОР ЈЕ, НЕМА ВРЕМЕНА Глумац се присетио како је уписао Академију