ВРАТИТИ ЋИРИЛИЦУ У ЖИВОТ: Писмо председника Српског националног савета премијеру Црне Горе

В.М.-О.М.

28. 03. 2023. у 14:25

ПРЕДСЕДНИК Српског националног савета Момчило Вуксановић писао је премијеру Дритану Абазовићу са захтевом за поштовање уставних норми у делу равноправности и употреби ћириличног писма.

ВРАТИТИ ЋИРИЛИЦУ У ЖИВОТ: Писмо председника Српског националног савета премијеру Црне Горе

СНС Црне Горе

 Он подсећа да већ једну деценију СНС Црне Горе  од надлежних државних органа захтева поштовање уставних норми у делу равноправности употребе ћириличног писма.

- Како се ради о вишедеценијској, очигледној, идентитетској дискриминацији српског народа у Црној Гори која се спроводи уз сагласност правилника Министарства капиталних инвестиција ваше Владе, поново вас молимо да снагом свога ауторитета исправите ову неправду према Црној Гори и српском народу у њој који ћирилицу сматра својим доминантним писмом. Вама се обраћамо лично, јер не верујемо у добронамерност Министарства капиталних инвестиција и господина Ибрахимовића лично када су у питању макар и Уставом гарантована права српског народа. Од Владе тражимо искључиво што нам као грађанима српске националности припада и по Божијим и по грађанским правима. Да би се то постигло, наводно је неопходно изменити правилник о саобраћајној сигнализацији о чему нас писменим путем обавештава државно предузеће „Монтепут Д.О.О.“ Молимо вас да по хитном поступку Влада инсистира код Министарства капиталних инвестиција на изменама дискриминаторског правилника о саобраћајној сигнализацији или на промени Устава који ћирилицу неће третирати као равноправно писмо у Црној Гори. Вашим ефикасним поступком решили би сте наш уставом оправдан захтев али и избегли непотребну политизацију и судску процедуру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Како постати и остати бр. 1 у ономе што радите?