"СУВЕРЕНИСТИ" БЕЗ МИЛА НА ЧЕЛУ?! Пред председничке изборе у Црној Гори, опозиција као да окреће леђаЋукановићу

М.С.

09. 02. 2023. у 08:25

ОПОЗИЦИЈА у Црној Гори, коју представљају такозвани суверенисти, никако да се договори око свог председничког кандидата, без обзира на то што им је за подношење кандидатуре остало мање од 20 дана.

СУВЕРЕНИСТИ БЕЗ МИЛА НА ЧЕЛУ?! Пред председничке изборе у Црној Гори, опозиција као да окреће леђаЋукановићу

Фото: М. Секуловић

Договор није постигнут ни јуче приликом новог покушаја и како је саопштио лидер Либералне партије Андрија Поповић више није актуелна прича о нестраначким личностима.

- Очекујем до краја седмице одлуку с колико ће кандидата ићи суверенистички блок, који вероватно неће имати заједничког кандидата. Консултације ће бити настављене наредних дана. Биће више кандидата суверенистичког блока и биће то вероватно партијски лидери. Ниједан кандидат није помињан по имену. Одлука ће бити донета до краја седмице - казао је Поповић, истичући да су ово тешки моменти за Црну Гору. - Инсистирао сам да се Мило Ђукановић кандидује као лидер најјаче партије. Још немамо одговор.

Некада верни Ђукановићев сарадник, почасни председник СДП Ранко Кривокапић казао је да би волео да види Милицу Пејановић Ђуришић као кандидата уједињене опозиције на председничким изборима 19. марта, истичући "да су у току консултације са ДПС, те да би волели да виде нестраначког кандидата". Тиме је потврдио гласине да, упркос томе што су били дугогодишњи савезници ДПС, не би волели да Мило Ђукановић буде кандидат опозиције на предстојећим председничким изборима.

МИЛИЦА НЕ МОТИВИШЕ

ЂУКАНОВИЋЕВ ДПС за ове две и по године откако је изгубио изборе у августу 2020. није представио кандидата, особу која може да рачуна на широку подршку чак њихове базе, а камоли људи ван, сматра аналитичар Стефан Ђукић.

- Милица Пејановић Ђуришић је дуго ван мејнстрим политике и нисам сигуран колико она може да мотивише. ДПС је у низу пораза, сад је неопходан кандидат који ће да мотивише - сматра Ђукић.

- Уколико не дође до договора, СДП ће имати свог кандидата - казао је Кривокапић.

Идентичан став као Кривокапић има председник СДП Рашко Коњевић.

- Црној Гори потребан је нестраначки кандидат - саопштио је на "Твитеру" Коњевић, који истиче да у тој партији верују да се око тога може постићи договор, а ако до договора не дође, СДП ће имати свог кандидата.

РИВАЛИ

ДО сада је Државна изборна комисија потврдила само кандидатуру председника Нове српске демократије Андрије Мандића, а кандидатуру су најавили лидер покрета Европа сад Милојко Спајић, председник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, а нема сумње да ће се кандидовати и лидер Демократа Алекса Бечић.

 

Према незваничним информацијама из табора ДПС "процене говоре да једина три озбиљна кандидата из те партије могу бити Ђукановић, на локалним изборима поражени градоначелник Подгорице Иван Вуковић и бивши премијер Душко Марковић...

- Времена има још. То што још нисмо саопштили име кандидата, не значи да на његовом дефинисању не радимо веома предано - казао је Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (2)

ЧЕМУ СЛУЖИ РУЧИЦА НА УНУТРАШЊЕРМ РЕТРОВИЗОРУ: Важна функција везана за безбедност возача