МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАЈАВИО: Опозиција ускоро излази са предлогом председничког кандидата

М.С.

07. 02. 2023. у 18:41

ОПОЗИЦИОНИ савез разговара о томе да ли ће кандидат на председничким изборима бити страначка или надстраначка личност, казао је председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић и најавио да ће ускоро изаћи са предлогом кандидата.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАЈАВИО: Опозиција ускоро излази са предлогом председничког кандидата

Фото: Архива

Ђукановић је то истакао на конференцији за новинаре коју је одржао са председницом такозване државе Косово Вјосом Османи Сидриу, а упитан када се може очекивати име председничког кандидата ДПС-а и хоће ли се он кандидовати.

- Времена има. То што још нисмо саопштили име кандидата, не значи да на његовом дефинисању не радимо веома предано. Као представници озбиљне политике, трудимо се да сагледамо све политичке аспкете и након тога изађемо са кандидатом за кога верујемо да може победити на изборима - рекао је Ђукановић.

Он је нагласио да у оквиру опозиционог савеза разговарају да ли ће тај кандидат бити страначки или надстраначки.

- После неколико истакнутих кандидатура са другог пола политичке сцене, опозиција жели да обогати понуду кандидатима који ће понудити аргументе у прилог пуној посвећености националним интересима и достизању европског система вредности. Имамо такве кандидате, као страначке и надстраначке. Разговарамо унутар опозиције и убеђен сам да ћемо доћи до једног или више кандидата који ће учествовати на председничким изборима - додао је Ђукановић.

Он је изјаву премијера Дритана Абазовића да Црна Гора треба да добије новог председника, прокоментарисао питањем коме у Црној Гори треба да буде најважније да елиминише некога ко је персонификација мира и уласка у НАТО.

БОНУС ВИДЕО - ВИЈОРЕ ЗАСТАВЕ КОСОВА У ЦГ: Мило поносно дочекао Вљосу Османи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

САМО ТИ, СИНЕ, РАДИ СВОЈ ПОСАО Славимо Светог Новомученика Вукашина Јасеновачког