"ПОМОРСКИ САОБРАЋАЈ" ПРЕД ВЛАДОМ 9. ФЕБРУАРА: Јавни интерес приоритетан

В.В.

07. 02. 2023. у 16:30

НА наредној седници Владе, 9. фебруара биће разматрана одлука којом ће ван снаге бити стављен закључак Владе Црне Горе из 2019. године, којим је без концесије „Поморском саобраћају“ власника Дејана и Душана Бана и њиховог партнера Жељка Михаиловића, дата на управљање и одржавање трајектна линија Каменари-Лепетане. Биће расписана и концесија, закључак је договора представника херцегновске и тиватске општине, Морског добра и премијера Дритана Абазовића.

ПОМОРСКИ САОБРАЋАЈ ПРЕД ВЛАДОМ 9. ФЕБРУАРА: Јавни интерес приоритетан

Фото: В.В.

Потпредседник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, информише да је један од предлога био да држава у сарадњи са две бокељске оптине преузме управљање трајектном линијом до стварања законских и организационих услова за концесију. Према његовим речима постоје и алтернативна решења а бираће се оно које буде  оптимално и правично, како према грађанима Боке, тако и према онима користе услуге трајекта.

Председник Општине Тиват, Жељко Комненовић сигуран је да без обзира какво решење донесе Влада, саобраћајног колапса на трајекту неће бити.

– Имамо неколико решења да пребродимо  „вакуум простор“ до коначног решења. Рокове ће утврдити Влада  на наредној седници, као и детаље за решавање ове ситуације – истакао је Комненовић.  

Он је раније подсетио  да “Поморски саобраћај” нема концесију, раде нелегално.  

-Имамо информацију из Управе поморске сигурности да трајектна линија Каменари-Лепетане није уцртана, тако да се тај посао обавља ван законских норми, па се дефинитивно мора наћи начин како да буде задовољен јавни интерес, пре свега општина на чијој територији се  делатност обавља.

Данашњем састанку су осим премијера и делегације општина Херцег Нови, Тиват и Котор, присуствовали и представници Министарства капиталних инвестиција, Управе поморске сигурности, Морског добра и Барске пловидбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру