СНАЖНО НЕВРЕМЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Јаки удари буре, Улцињ и делови Херцег Новог без струје, уништен кров школе у Будви

Танјуг

04. 02. 2023. у 23:24

ЈАК северни ветар довео је данас до нестанка струје у Улцињу, а у појединим деловима Херцег Новог до затварања пута Будва-Котор кроз тунел Могрен.

СНАЖНО НЕВРЕМЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Јаки удари буре, Улцињ и делови Херцег Новог без струје, уништен кров школе у Будви

Фото: М.Дробњак

Ветар је уништио кров средње мешовите школе "Данило Киш" у Будви. Подручје улцињске општине остало је без напајања електричном енергијом нешто после 18 часова. Како преносе подгоричке Вијести, квар је на преносном далеководу узрокован налетима јаког северног ветра.

Екипе Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС) су на терену у покушају да алтернативним решењем струју обезбеде ужем градском језгру. Из локалне метеоролошке станице у Херцег Новом саопштено је да јак северни ветар, од 18.50 часова, дува јачином од око 70 километара на сат, а да удари могу бити и интензивнији у другим деловима града. Екипе Службе за спашавање, Комуналне полиције, Комунално стамбеног уклањају оборено дрвеће и гране које ометају саобраћај. Како преносе подгоричке Вијести, неколико аутомобила је оштећено, а поједини делови града су без електричне енергије. Командир Службе заштите и спасавања Херцег Нови Златка Ћировића рекао је за РТХН да су њихове екипе на терену и уклањају дрвеће на Подима, Савини, Кумбору, Дубрави, Игалу и Каменарима. В.д начелника Комуналне полиције Боро Обрадовић навео је да је на магистралном путу доста поломљеног грања и да је потребан додатан опрез у саобраћају. РТХН преноси да су без струје потрошочи дела Игала, Њивица, Жвиња, Зеленике и део ривијере. Јак олујни ветар причинио је велику материјалну штету на територији Будве, где је однео кров са средње мешовите школе "Данило Киш" у Будви.

Од силине ветра преврнут је и камион на заобилазници. Ветар је поломио више стабала, услед чега је дошло до оштећења на комуналној инфраструктури, објектима за становање, возилима...

Ветар је и оборио дрво код Старог града у Будви и на улици код Академије знања. Од силине ветра поломљен је и део уличне расвете, порушене кућице на тргу... Полиција је вечерас затворила и пут Будва - Котор кроз тунел Могрен због тога што је на магистралу код Сеоца пао кран на коловоз. Саобраћај је преусмерен преко брда Топлиш. Из будванског Одељења безбедности апеловали су на грађане да остану у својим домовима због олујног вјетра. Јаки удари буре причинили су приличне проблеме грађанима Бара. Како преноси Радио Бар, северни ветар откинуо је гране на стаблима и носио мобилијар са тераса кафића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

НИЈЕ ДОВОЉНО САМО ИСПИРАЊЕ: Једини прави начин чишћења јагода