РОДИТЕЉИ НАЈАВЉУЈУ ТУЖБУ: После напада пса у Бару - Дете у страху неће у школу, вучјак у карантину

Б. ДАБИЋ

03. 02. 2023. у 15:20

ПОСЛЕ инцидента у Основној школи "Југославија" у Бару, где је у дворишту пас напао и ујео дете (9), ситација се не смирује.

РОДИТЕЉИ НАЈАВЉУЈУ ТУЖБУ: После напада пса у Бару - Дете у страху неће у школу, вучјак у карантину

Фото: Б.Д.

Наиме, истрауматизовано дете има страх од одласка у школу, а учитељица збрињава вучјака који је напао дете.

- Дете је примило вакцине. Треба укупно да прими пет доза. Свакодневно иде на превијање, ране зарастају и зарашће. Али како ће пребродити страхове, то не знамо. Одбија да иде у школу и образлаже да се плаши. У понедељак га водимо код психолога - казала је Е. Х., мајка деветогодишњег дечака кога је на великом одмору у понедељак ујео вучјак.

Мајка је додала да је од докторке која је први дан медицински збринула дете сазнала да је тај пас и неколико дана раније ујео једну особу. А родитељи деветогодишњег дечака су казали за "Новости" да ће поднети тужбу против Општине Бар јер је њихово дете ујео пас.

Начелница Одсека за епидемиологију Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бар др Љиљана Јовићевић, специјалиста епидемиологије, потврдила је да је дете вакцинисано, с обзиром на то да вучјак није имао чип као доказ да нема беснило. Иначе, учитељица те школе М. З. је у мисији збрињавања пса који је ујео ученика. Она је на друштвеним мрежама изразила жаљење због свега што се догодило ученику, али и истакла проблем збрињавања пса. Она је објавила на Фејсбуку да је збринула пса у Улцињу, у једној ветеринарској амбуланти у којој дан боравка кошта 20 евра.

- У тренутку када је ветеринар одбио да уради неопходан тест, једино решење које се наметало је да пса вратим да настави да лута по Бару. Није враћен. Смештен је у једну установу на посматрање. Тако захтева процедура. То посматрање је могло да се обави у било ком затвореном простору у коме пас борави. Нажалост, ја сам била принуђена да га сместим на клинику где дан кошта око 20 евра и треба да платим све оно што носи ова врста ветеринарске услуге. Како ћу платити ово? Не знам. Шта ће бити са псом када истекне ових 7 до 10 дана? Не знам - навела је, између осталог, учитељица и активисткиња НВО сектора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање