(НЕ)ОЧЕКИВАНО? Абазовић подржао Куртија по питању неформирања Заједнице српских општина

Новости онлине

30. 01. 2023. у 12:54

ПРЕМИЈЕР у техничком мандату Дритан Абазовић казао је недавно да подржава став његовог косовског колеге Аљбина Куртија по питању „Заједнице српских општина”, рекавши да на Косову нема српских ни албанских општина, већ да су општине грађанске и припадају грађанима без разлике.

(НЕ)ОЧЕКИВАНО? Абазовић подржао Куртија по питању неформирања Заједнице српских општина

Фото: ЕПА/Борис Пејовић

Абазовић је похвалио Куртија.

„Реторику која је можда била некада националистичка, заменио је грађанском, у првом реду и када је реч о проблему на северу Косова. То видим као значајну предност”, навео је Абазовић у интервјуу на албанској Телевизији Топ канал, у емисији Топ стори ауторке Гриде Дума.

Он је образложио да подржава Куртијев став по питању Заједнице српских општина, коју, према његовим речима, не треба дефинисати на националној основи.

Подржава став да „на Косову не могу бити општине које су српске или албанске”, јер су све оне једнаке као општине које припадају грађанима без разлике, без обзира на то да ли је у њима већинско становништво српско или албанско.

Абазовић је рекао да о Куртију има позитивно мишљење и да цени његову борбу против корупције.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову