МАНДИЋ О ПОЛИТИЧКОМ ХАОСУ ЦРНЕ ГОРЕ: Српски народ доминантно заслужан за демократске промене, а његови представници не могу у Владу

Novosti online

03. 12. 2022. у 18:38

ПРЕДСЕДНИК Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је да Срби у Црној Гори траже да им се поштује право да баштине традиционални српски идентитет и да буду Срби.

МАНДИЋ О ПОЛИТИЧКОМ ХАОСУ ЦРНЕ ГОРЕ: Српски народ доминантно заслужан за демократске промене, а његови представници не могу у Владу

Фото: В. Кадић

Мандић је на Међународној научној конференцији "Велика народна скупштина - Подгоричка скупштина уједињења 1918. године", која се одржава у Подгорици, изразио наду да ће у Црној Гори доћи време дијалога и споразумевања, истичући да српски народ поштује права других да мисле и изашњавају се како желе.

Мандић је оценио да нема дилеме да ће се ова међународна конференција тумачити сутра на разне начине у медијима.

- Ја сам, наравно, српски политичар у Црној Гори и ми имамо позитиван однос према Подгоричкој скупштини и њеном наслеђу. Тражимо и да се нама поштује право да баштинимо традиционални српски идентитет и да будемо Срби - рекао је Мандић.

Он је нагласио да је уједињење 1918. године било жеља целог народа и да је унитаристичка идеја тада имала подршку велике већине народа у Црној Гори.

Мандић је подсетио да су се Црна Гора и Србија раздвојиле 2006. године, али је додао да ни данас не може да се нађе консензус о кључним питањима.

- Представницима српског народа, вољом међународног фактора, не дозвољава се да уђу у Владу. А све се то дешава, иако је српски народ доминантно заслужан за демократске промене у Црној Гори - навео је Мандић, који је и један од лидера ДФ-а.

Мандић је изразио наду да ће у Црној Гори превладати мир и дијалог, јер је то потребно Црној Гори.

- Ми, као српски народ, остајемо на нашим позицијама и желимо дијалог и договор са свима у Црној Гори. Принцип који се мора поштовати јесте да се мора увжавати воља народа - нагласио је Мандић.

(СРНА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)