СРБИ ПОШТУЈУ ДРУГЕ Мандић: Нама је било важно да ослободимо људе у Црној Гори и то смо успели 2020, али...

В.К.

03. 12. 2022. у 23:16

ЛИДЕР Нове српске демократије Андрија Мандић на међународној научној конференцији "Велика народна скупштина – Подгоричка скупштина уједињења 1918. године“.

СРБИ ПОШТУЈУ ДРУГЕ Мандић: Нама је било важно да ослободимо људе у Црној Гори и то смо успели 2020, али...

Фото: В. К.

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је да се нада да ће у Црној Гори доћи време дијалога и споразумевања, истичући да српски народ поштује права других да мисле и изјашњавају се како желе али да „тражимо и да се нама поштује право да баштинимо традиционални српски идентитет и да будемо Срби“.

- Ја сам, наравно, српски политичар у Црној Гори и ми имамо позитиван однос према Подгоричкој скупштини и њеном наслеђу. Посматрати тај догађај на основу контекста данас погрешно је, јер су се у том времену у Црној Гори сви изјашњавали као Срби. Данас то није тако и ми поштујемо право да се изјашњава како ко жели, али тражимо и да се нама поштује право да баштинимо традиционални српски идентитет и да будемо Срби – рекао је Мандић, додајући да је уједињење 1918. године било жеља целог народа.

- Унитаристичка идеја је имала подршку велике већине народа тада у Црној Гори – сматра Мандић, подсетивши да су се Црна Гора и Србија раздвојиле 2006. године, али да се ни данас не може наћи консензус о кључним питањима.

– Нама је било важно да ослободимо људе у Црној Гори и то смо успели 2020. године. Али правим представницима српског народа, вољом међународног фактора, не дозвољава се да уђу у владу, што је јединствен пример на просторима бивше Југославије. А све се то дешава иако је српски народ доминантно заслужан за демократске промене у Црној Гори – навео је Мандић.

Истакао је да је парламетарнна већина потписала споразум којим се у једном делу прецизира да ће се договор тражити унутар саме те већине. Мандић је изразио наду да ће се тај споразум поштовати. Нагласио је да су ово изазовна времена.

– Видећемо 12. децембра на седници парламента можемо ли да изаберемо судије Уставног суда, што је важан услов за спровођење фер и слободних избора. Ми, као српски народ, остајемо на нашим позицијама и желимо дијалог и договор са свима у Црној Гори. Принцип који се мора поштовати јесте да се мора уважавати воља народа – наглашава Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СИНЕ, НИЈЕ ТИ ЛАКО Легендарни Ћиро у скривеној камери: Новинар га излудео питањем, а онда - ШМЕКЕРСКА РЕАКЦИЈА! Био је велики (ВИДЕО)