БАКА НЕЗАКОНИТО СНИМАЛА УНУКЕ КОЈЕ ВРИШТЕ И ПЛАЧУ? Огласили се надлежни о одузимању деце у Будви (ВИДЕО)

И.Д.С.

30. 11. 2022. у 16:06

У ПРЕУЗИМАЊУ деце од баке Сање Мијушковић запослени у Центру за социјални рад у Будви нису направили икакав пропуст.

БАКА НЕЗАКОНИТО СНИМАЛА УНУКЕ КОЈЕ ВРИШТЕ И ПЛАЧУ? Огласили се надлежни о одузимању деце у Будви (ВИДЕО)

Фото: МРСС

Са друге стране, били су онемогућени да раде свој посао и обезбеде сигурно окружење за децу и са њима разговарају. Истовремено, објављивањем видеа на којем девојчице вриште и плачу, а виде се њихова лица, грубо је прекршено њихово право на приватност.

Ово поручују из Министарства рада и социјалног старања Црне Горе, а поводом на друштвеним мрежама уживо емитованог видеа, који је Мијушковићева објавила у тренутку када социјална служба и полиција покушавају да преузму децу и њу приведу. На снимку се види како две девојчице хистерично плачу због одвајања од баке, а тиме је, наводе из ресора на чијем челу је Адмир Адровић, грубо прекршено њихово право на приватност.

- У конкретној ситуацији онемогућено је спровођење извршења судске пресуде. Сходно ситуацији, полиција која је такође укључена у поступак извршења, покушала је да, пре свега, обезеди услове за извршење и рад стручних радника – навели су из министарства.

Истичу и да у поменутом случају не виде да су социјални радници направили било какав пропуст и навели да, када је у питању извршење судске пресуде, улога центра за социјални рад заснива се на пружању подршке и заштити интереса малолетне деце током принудног извршења, а да сам процес организације и планирања поступка није у надлежности центра за социјални рад.

@rhinokid013

Први дио потресног видеа.Дјевојчице Сара и Ђина Мијушковић се противно својој вољи одводе код мајке, упркос чињеници да су имале вишеструке повреде у више наврата због којих је мајка пријављивана.Нажалост, институције Црне Горе ћуте🙂

♬ original sound - Lion's son

Из тог ресора нису одговорили на питања “Новости” по којем основу су деца сада код родитеља који званично нема старатељство над њима, да ли се разматра могућност да привремено о њима брине хранитељска породица, да ли је могуће да након изласка из притвора о девојчицама поново брине бака, као и какве даље кораке ће надлежне институције преузети у циљу заштите два детета.

Подсећамо, Сања Мијушковић, бака две девојчице, која је старатељ док им је отац на послу ван државе, снимала је уживо извршење судске пресуде и објавила на друштвеним мрежама. На снимку се види да су ту полицајци, социјални радници и деца. Од јавности је тражила помоћ, тврдећи да је вишегодишња жртва судије Основног суда у Котору, Вељка Булатовића. Деци том приликом говори да иде у затвор, а оне код своје мајке, док девојчице све време вриште и плачу, не желећи да се одвоје од ње.

Из надлежног суда је раније речено да су приликом сваког покушаја да се спроведе изречена мера, односно омогућавање контакта деце са мајком, то ометано, а деца подстрекивана од стране бабе.

- Између осталог, малодобна деца користе термин ,,привремена мера“ и позивају се на наведени правни институ. Психолог је навео да су деца унапред инструисана и да није покушано да се она припреме за извршење, јер познају много елемената које не треба да познају – речено је из суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)