"НЕПРИЈАТЕЉСКО ПОСТУПАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ ПРЕМА РУСИЈИ": Москва обуставила рад конзуларног одељења у Подгорици

Novosti online

29. 09. 2022. у 19:38

НА неодређено време обустављен је рад конзуларног одељења Амбасаде Русије у Црној Гори - дипломатског представништва Русије, због непријатељског поступања власти ове земље, наводи у саопштењу руске дипломатске мисије.

НЕПРИЈАТЕЉСКО ПОСТУПАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ ПРЕМА РУСИЈИ: Москва обуставила рад конзуларног одељења у Подгорици

Фото: Pixabay

- Принуђени смо да Вас обавестимо да је због непријатељског поступања црногорских власти према Амбасади Руске Федерације у Црној Гори, од 30. септембра 2022. године обустављен рад конзуларног одељења Амбасаде на неодређено време - рекле су дипломате, а преноси "ТАСС".


Подсетимо, ово саопштење настало је као одговор на потез Министарства спољних послова Црне Горе, које је данас прогласило шест дипломата Амбасаде Руске Федерације акредитованих у Црној Гори персонама нон грата.


А то је учињено због активности које су у супротности са Бечком конвенцијом о дипломатским односима и односима међусобног уважавања и поштовања две државе, објављено је на Твитер налогу Министарства СП Црне Горе.

БОНУС ВИДЕО: ДЕЛИМИЧНА МОБИЛИЗАЦИЈА У ТОКУ: Нови регрути окупљају се у Севастопољу, Кемерову и Јакутску

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (4)

НОВИ ПОТРЕСНИ ДЕТАЉИ О ВИЛИСОВОЈ БОЛЕСТИ: Као да им све више измиче, породица се моли за чудо