ШПЕДИТЕР НИЈЕ КРИВ ЗА ШВЕРЦ: Донета коначна одлука у случају заплене пола тоне кокаина из Еквадора

С. ЂОКИЋ

29. 09. 2022. у 07:50

СУДИЈЕ Апелационог суда Црне Горе потврдиле су одлуку колега из Вишег суда којом је обустављен кривични поступак против шпедитера Ђока Дробњака, а који се теретио за шверц 500 килограма кокаина из Еквадора у Црну Гору.

ШПЕДИТЕР НИЈЕ КРИВ ЗА ШВЕРЦ: Донета коначна одлука у случају заплене пола тоне кокаина из Еквадора

Фото Права Црна Гора

Исте судије уједно су укинуле притвор Дробњаку и он је од уторка слободан човек. То је "Новостима" потврдила саветница за односе с јавношћу Вишег суда Марија Раковић.

Кокаин је заплењен 12. јануара у магацину "Волија", након што су га запослени ове компаније пронашли скривеног у товару са бананама, а потом случај пријавили менаџменту, а онда и полицији.Једина особа која је била ухапшена након проналаска кокаина је Дробњак.

Истрагу против њега тада је покренуло Специјално тужилаштво које је након петомесечне истраге утврдило да нема доказа да је Дробњак члан криминалне организације. Ипак, случај је преузело Више државно тужилаштво и подигло оптужницу против Дробњака.

Приликом провере оптужнице председник Вишег суда Борис Савић је оценио да Дробњак није могао да утиче на то који ће конкретно контејнер са бананама са брода Spirit of Chennai бити истоварен у Луку Бар, што значи да није могао управљати кретањем контејнера у ком је била скривена дрога. Такав његов став потврдиле су и судије Апелационог суда.

Током истрагеДробњак није спорио да је 11. јануара компанији "Воли" отпремио четири контејнера банана, али тек након што су скенирана на захтев царинског службеника. Тада је појаснио да му је било сумњиво што је неопходну папирологију која прати контејнере добио тек дан касније због чега је позвао комерцијалисту у "Волију" интересујући се за поступак контроле робе по приспећу у магацин купца.

Управо тај позив, према наводима из решења о продужењу притвора СДТ је у првом наврату окарактерисало као занимање Дробњака о кретању кокаина, због чега је постао први и једини осумњичени. У наставку те комуникације Дробњак је комерцијалисти предложио да би приликом истовара робе, превентивно, ваљало имати некога ко врши контролу робе.

СУМЊА

Случај Дробњака, непосредно након његовог хапшења, био је тема и скупштинског Одбора за безбедност и одбрану. Тадашњи председник Одбора Милан Кнежевић је тада саопштио да га представници СДТ током седнице нису уверили да је шпедитер крив.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ТУЖБА ЗБОГ ВРЕЂАЊА МОРАЛА: За 29. 11. окачио заставу Југе на кући у Хрватској, полиција одмах дошла