МЕДОЈЕВИЋ УПУТИО ПИСМО ТУЖИОЦУ: Колеге из Истамбула да одговоре на питања око Вукотићевог убиства

В.К.

26. 09. 2022. у 16:48

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић упутио је писмо Главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу поводом убиства Которанина Јована Вукотића.

МЕДОЈЕВИЋ УПУТИО ПИСМО ТУЖИОЦУ: Колеге из Истамбула да одговоре на питања око Вукотићевог убиства

Фото ДФ

Његово писмо преносимо интегрално.

- Имајући у виду да су истражни органи Турске, у једној сјајној и брзој акцији открили починиоце тешких кривичних дела поводом ликвидације Вукотића, вође шкаљарског наркоклана, у Истанбулу, користим ову прилику да вас замолим за одговоре на следећа питања:

1. Да ли ћете тражити изручење црногорских држављана који су осумњичени да су као припадници кавачког наркоклана организовали, припремали и извршили тешко кривично дело убиства у Турској или ћете препустити турским колегама да окончају истрагу и воде кривични поступак у Турској, имајући у виду већ прикупљено мноштво доказа и чињеницу да су у читаву операцију били умешани и турски нарко кланови?

2. Да ли ћете са вашим сарадницима у најкраћем року посетити ваше колеге у Истанбулу и разменити сазнања и доказе о деловању овог наркокартела и њиховим везама са турских наркокартелима?

У оквиру међународне сарадње које ПзП има са наших сестринским партијама из ИДУ, ја сам дошао до неких сазнања која указују да су турски истражни органи расветлили овај случај и дошли до озбиљних материјалних доказа који могу бити од користи и вашем тужилаштву у истрагама које водите против наркокартела у Црној Гори.

Ценим да је значај ове акције турске полиције драгоцен и за борбу државних органа Црне Горе против организованог криминала, а посебно због невероватних технолошких могућности турске полиције које могу бити корисне из неке важне истраге у Црној Гори.

Молим Вас да ми одговорите на овај захтев у примереном року, јер јавност треба да зна, шта ГСТ ради поводом овог случаја у Турској. Сигуран сам да одговори на ова питања не могу негативно утицати на истраге, већ само оснажити подршку јавности и политичких партија и Парламента борби против транснационалног организованог криминала у Црној Гори.

БОНУС ВИДЕО:

АЛБАНСКИ ХУЛИГАНИ ЗГРОЗИЛИ СВЕ: Уринирали на надгробни споменик Србима и чекићем ударали по њему

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛИКА ГОВОРИ СВЕ: Драма на клупи - Пикси једва преживео (ФОТО)