ЖЕЛЕЗАРЦИ ТРАЖЕ ДА РАДЕ, НЕ ПИТАЈУ КО ЈЕ ВЛАСНИК: У игри за преузимање фабрике и ЕПЦГ и "Нексан", радници се надају решењу до 1. септембра

И.Д.С.

24. 08. 2022. у 07:18

РАДНИЦИМА никшићке Железаре није важно ко ће бити нови власник фабрике, већ им је једино битно да она настави са производњом, поручио је представник радника Иван Вујовић.

ЖЕЛЕЗАРЦИ ТРАЖЕ ДА РАДЕ, НЕ ПИТАЈУ КО ЈЕ ВЛАСНИК: У игри за преузимање фабрике и ЕПЦГ и Нексан, радници се надају решењу до 1. септембра

Радници Железаре на једном од протеста, Фото И. Д.С.

За куповину некадашњег никшићког гиганта заинтересована је Електропривреда Црне Горе, али и приватна компанија "Нексан". Радници се надају да ће се решење и нови власник наћи до 1. септембра, до када имају уговоре и сигурну плату, али поручују да уколико се тај рок пробије, неће одустати од штрајка, прихватити отказе турског инвеститора, те да им неће допустити да уђу у фабрику.

Представник радника каже да очекују од државе да напокон овоме приступи озбиљно.

- Нећемо чекати 1. септембар да нас Турци пошаљу на улицу, имају прилику сви 10 дана да реше ову ситуацију, у противном ми сигурно нећемо напуштити ову зграду и фабрику ни посе 1. септембра, ми нећемо дозволити Турцима да уђу у ову фабрику - поручио је Вујовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ЈЕЗЕРО У СРБИЈИ КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ПРИЧУ: Легенда кружи - а ОБЛИК тера страх у кости