НОВИ НИСКИ УДАРЦИ ЦРНОГОРАЦА: Траже да се фронтмену "Београдског синдиката" забрани улазак у земљу

В.Кадић

17. 08. 2022. у 07:43

ГРАЂАНСКА иницијатива ,,21. мај“ која под своје окриље окупља црногорске националисте, упутила је иницијативу министру унутрашњих послова Филипу Аџићу и директору Управе полиције Зорану Брђанину да се Феђи Димовићу, фронтмену групе "Београдски синдикат" забрани улазак у Црну Гору, као и Бошку Обрадовићу, председнику Српског покрета Двери, који је посланик и председник посланичке групе тог покрета у Народној скупштини Србије!

НОВИ НИСКИ УДАРЦИ ЦРНОГОРАЦА: Траже да се фронтмену Београдског синдиката забрани улазак у земљу

Фото П. Митић

– Имајући у виду укупне јавне наступе господина Феђе Димовића, перјанице (фронтмена) групе ,,Београдски синдикат“ и чињеницу да концерти ове музичке групе и медијска оглашавања њених чланова веома често, нажалост, подстичу национализам и продубљују поделе у Црној Гори, позивамо вас да размотрите могућност изрицања мере забране уласка у Црну Гору из разлога националне и унутрашње безбедности – наводи ГИ ,,21. мај“ у иницијативи чији су потписници Марко Пејовић, Андреј Недовић, Александар Саша Зековић, Миодраг Бацковић и Љубомир Филиповић.

Они наглашавају да се на концертима ,,Београдског синдиката“ не уважава чињеница да је држава Црна Гора признала и прихватила независност Косова, ододајући да се, на потпуно неутемељен начин, често сензационалистички и са намером да се подстиче узнемирење и паника код грађана, па и њихове поделе, говори се о унутрашњим и међуетничким односима у Црној Гори.

- Тако је недавно речено да је ,,Херцег Нови највећи српски град у Боки“. Није исправио новинарку медија ,,Јадран Нови“ да је његова група наводно снимила ,,химну борбе против агресије над српским народом у Црној Гори“ већ је, напротив, прихватио и афирмисао такву тезу и додатно истакао да му је драго што је његова песма била делић борбе за слободу (српског) народа у Црној Гори која је коначно завршена (недавним) потписивањем, како наводе тзв. Темељног уговора.

Иницијатива се односи и на Бошка Обрадовића, председника Српског покрета Двери, који је посланик и председник посланичке групе тог покрета у Народној скупштини Србије.

- Његови наступи су такви да директно иду у прилог подривања суверенитета и територијалног интегритета Црне Горе. Више пута је јавно поновио да је ,,Бока Которска најлепши део Србије“ најављујући да ће Црна Гора опет бити у ,,једној држави“ са Србијом, а да ће се Црногорско приморје звати – постати ,,српско приморје“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (9)

СРЕЋУ НАШАО КРАЈ 20 ЛЕТА МЛАЂЕ Жена Микија Манојловића је позната глумица: Ни сањао нисам да ће ми постати животна љубав (ФОТО)