ЂУКАНОВИЋ НЕ БИРА ПОВОД ЗА ОБРАЧУН: Захтев да се Владимиру Божовићу забрани улазак у Црну Гору показује однос и према Србији

В. К. - М. Ст.

17. 08. 2022. у 09:38

ПРОГОН српског амбасадора у Подгорици Владимира Божовића и захтев да му се забрани улазак на територију Црне Горе, изнова показују однос тамошњих власти према српском народу, док погибију каква се догодила на Цетињу, црногорски председник Мило Ђукановић користи за политикантство и "препуцавање" са Србијом.

ЂУКАНОВИЋ НЕ БИРА ПОВОД ЗА ОБРАЧУН: Захтев да се Владимиру Божовићу забрани улазак у Црну Гору показује однос и према Србији

Владимир Божовић, Фото Н. Фифић

Овако наши саговорници коментаришу саопштење из кабинета Ђукановића, којим се осуђује Божовићев потез у ситуацији када цела Црна Гора жали због велике трагедије. Црногорском председнику је засметало што се Божовић, шаљући преко своје имејл адресе Вучићево писмо саучешћа, представио као амбасадор, иако је проглашен персоном нон грата.

Посланик Демократког фронта др Будимир Алексић, наводи да је ово континуитет политике екстремних србофобних елемената које предводе Ђукановић и Ранко Кривокапић:

- Лицемери и антисрби који сваког дана то потврђују, па и у односу према амбасадору Републике Србије у Црној Гори - наводи Алексић за "Новости".

- Они би да направе кинески зид према Србији, а да тамо развијају бизнис и запошљавају родбину. У Београду живе и раде Ранкова ћерка и Милова сестра, где развијају бизнис.

Ђукановић и Кривокапић мисле да је Србија и њихова и српска, а Црна Гора само њихова, у којој Срби немају никаква права него су и даље предмет дискриминације, изругивања, понижавања, а Србија буде предмет експлоатације.

Ранко Кривокапић и Мило Ђукановић, Фото Архива

Председник Српског националног савета у Црној Гори др Момчило Вуксановић мишљења је да је највећи проблем непостојање билатералних веза Србије и Црне Горе, што отежава функционисање српских организација, институција и живот српског народа на простору Црне Горе:

- Ми Божовића доживљавамо као амбасадора све док га тако буде третирао званични Београд - каже Вуксановић.

- Био сам сведок његове изјаве поводом обележавања годишњице уједињења Црне Горе и Србије, када је позвао на заједништво и љубав једнородног народа, а да притом ни у једном тренутку није увредио било кога, а нарочито не државу Црну Гору и њене грађане.

АНЂЕЛКОВИЋ: НЕМА ПОШТОВАЊА

ПОЛИТИЧКИ аналитичар Драгољуб Анђелковић објашњава да овај потез и те како личи на криминални режим Ђукановића, који се служи лажима и преварама, па чак и у тренуцима када је проглашена жалост због погибије:

- Он показује да нема нимало поштовања према жртвама и породицама настрадалих. Србија је складу са свим протоколима исказала поштовање према жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (1)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу