ЖЕЛЕЗАРЦИ ИЗ НИКШИЋА НЕ ПРИСТАЈУ НА ОТКАЗЕ: Турци би спаковали кофере за 25 милиона евра

В. К. / И. Д. С.

17. 08. 2022. у 07:51

РАДНИЦИ никшићке Железаре примаће накнаде у висини 90 одсто зараде до 1. септембра, а уколико се до тада не реши њихова вишегодишња агонија 229 људи одлази кући.

ЖЕЛЕЗАРЦИ ИЗ НИКШИЋА НЕ ПРИСТАЈУ НА ОТКАЗЕ: Турци би спаковали кофере за 25 милиона евра

Фото И.Д.С

Турски "Тошчелик" спреман је да спакује кофере и оде из фабрике али под условом да је нови инвеститор преузме за 25 милиона евра. У току су преговори са представницима компаније "Нексан" и Електропривреде Црне Горе. Радници не напуштају фабрику и даље протестују обучени у исте мајице са истом поруком - бројем 229, који означава број отказа који су припремљени!

Председник Синдиката Железаре Иван Вујовић казао је да турски "Тошчелик" наставља притиске на раднике, након што је један од запослених добио претњу отказом уколико се камиони не склоне са теретне капије. Казао је и да су радници огорчени и прете много већом радикализацијом.

- Позивамо и апелујемо на државу да ову ситуацију што пре реше, јер ово стање какво је сад је неодрживо - поручио је Вујовић.

- Нека сви знају да радници неће дозволити да они деле отказе како су замислили. Поручујемо им да се опамете и да буду озбиљни у овим преговорима са ЕПЦГ, јер њима је у интересу да оду из овог града и ове фабрике - закључио је Вујовић.

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оценио је да би Влада требало да исплаћује минималац од 450 евра радницима "Тошчелика" до решења статуса бивше фабрике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

НЕМАЧКА НЕМА ЗАЛИХЕ НИ ЗА МЕСЕЦ ДАНА СУКОБА: Стање у Бундесверу никад горе, фале чак и фластери