ОГЛАСИЛИ СЕ ПОЛИЦАЈЦИ СА ЦЕТИЊА: "Ићи директно на пушчану цев није нимало лако, али то неки не желе да признају"

Novosti online

16. 08. 2022. у 16:57

ПОЛИЦИЈСКИ службеници су, у трагичном догађају на Цетињу 12. августа, поступали у складу са законом и овлашћењима, саопштено је данас из Независног синдиката полиције и позвали јавност да не доноси преурањене закључке и осуде.

ОГЛАСИЛИ СЕ ПОЛИЦАЈЦИ СА ЦЕТИЊА: Ићи директно на пушчану цев није нимало лако, али то неки не желе да признају

Фото: Твитер Упрва полиције Црне Горе

- Наслушали смо се претходних дана разних аналитичара, НВО активиста, стратега, стручњака ''опште праксе'' који се просто утркују ко ће наћи више замерки на рад полиције и реаговање приликом трагичног догађаја на Цетињу - навели су из синдиката.

Како су додали, ако је било пропуста, свакако их треба утврдити, пажљиво анализирати и спречити њихово понављање.

- Осуђивати полицију унапред, без доказа и пре званичне истраге, може бити само злонамерно и тенденциозно - навели су.

Према њиховим речима, из до сада расположивих чињеница које је презентовала Управа полиције, јасно је да су полицијски службеници тог дана поступали у складу са законом и овлашћењима која имају.

- Да бисте уопште говорили о послу полицајца, његовој тежини, одговорности и опасности коју носи прво треба да ''обујете ципеле'' тог полицајца - кажу из Независног синдиката полиције.

Из Синдиката су казали да је лако из удобне фотеље критиковати, давати мишљења и инструкције.

Они су истакли да су много пута полицајци за државу и њене грађане "поставили главу тамо где други не би ногу", пренела је Мина.

- И даље ће бити тако и ми не бежимо од одговорности. Увек и свуда где буде требало грађани могу да рачунају на заштиту полицијских службеника. И то грађани знају, а нама је то најважније - навели су из Синдиката.

Они су подсетили да већ дуго упозоравају на врло лоше стање средстава и опреме, да недостаје заштитна опрема, да је материјални статус полицијског службеника поражавајући, али, како су навели, Министарство унутрашњих послова, влада и други доносиоци одлука нису имали слуха за то.

- Подршка је годинама само декларативна, а статус полиције све гори и гори. Да ли је време да нас неко чује - упитали су из Синдиказа.

Они сматрају да "храбра и несебична реакција колега из Одељења безбедности Цетиње заслужује поштовање и дубоки наклон".

- Ићи директно на пушчану цев није нимало лако, али то неки не желе да признају, или просто неће јер им то није интерес - наводи се у саопштењу.

Из Синдиката су позвали јавност да не доноси преурањене закључке и осуде, и да сви заједно сачекају резултате званичне истраге, додајући да ће тек након тога, имајући све чињенице, моћи да се направи озбиљна анализа читавог догађаја.


Подсетимо, у петак поподне Вук Бориловић (34) са Цетиња убио је 10 суграђана, међу којима двоје деце у цетињском насељу Медовина, а ранио шест особа пре него што је ликвидиран.

БОНУС ВИДЕО: Јутро након стравичне трагедије на Цетињу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу