ТУРЦИ ОДЛАЗЕ ИЗ ЖЕЛЕЗАРЕ: Радници никшићке фабрике очекују повратак у хале

В. К.

01. 08. 2022. у 06:30

НАКОН драме у суботу увече када су се радници никшићке Железаре нашли на крову управне зграде и запретили да ће скочити ако се не почне решавати њихов горући проблем, дошло је до састанка са премијером Дританом Абазовићем у његовом кабинету у Подорици којем су присуствовали министри финансија и економског развоја и туризма Александар Дамјановић и Горан Ђуровић.

ТУРЦИ ОДЛАЗЕ ИЗ ЖЕЛЕЗАРЕ: Радници никшићке фабрике очекују повратак у хале

Фото Кабинет Премијера

Представник радника Иван Вујовић је казао да су добили уверења да ће до 3. августа бити исплаћен турски инвеститор - компанија "Тошчелик" и да се надају скором повратку у производне погоне.

- Успели смо да објаснимо представницима радника да ће Миодраг Давидовић у току седмице покушати да измири обавезе према турској фирми и отвори прозор за преузимање компаније. Држава посредује са добром намером из разлога јер је Железара од изузетног значаја, као и њени радници. Навијамо да се инвеститиори који раде на добар начин помогну. Биће потребно времена, пар административних перипетија. Чинимо све што можемо у динамици која је брза, иако перцепција радника некад није таква. Али идемо ка решењу - казао је Абазовић.

Министар Ђуровић је раније саопштио радницима да морају сачекати мишљење Европске комисије у вези са планом државе да уђе са Давидовићем у власничку структуру фабрике.

Казао им је како је најбоље решење да узму отпремнине у износу од 5.000 до 7.000 евра, али је то њима неприхватљиво. Радници су поручили да их нико, па ни Влада неће вући за нос.

Турска компанија "Тосјали холдинг" (Тошчелик) је пре неколико месеци најавила повлачење из Железаре и тада су радници добили информацију да њих 229 остаје без посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ОГРОМНА ЖИВОТИЊА СНИМЉЕНА У ЈАДРАНУ: Од призора застаје дах - израња из вода, прска, па се враћа у дубине (ВИДЕО)