КРИВИ СТРАХ ИЛИ УЦЕНЕ ДПС? Абазовићу стигла питања, оптужбе да сарађује са криминалцима и позив на оставку

И. Д. С.

28. 05. 2022. у 06:30

ПРЕДСЕДНИК Владе Дритан Абазовић јуче је први пут од ступања на ту функцију одговарао на питања посланика и том приликом поручио да је приоритет свих приоритета улазак Црне Горе у Европску унију, као и борба против криминала и корупције.

КРИВИ СТРАХ ИЛИ УЦЕНЕ ДПС? Абазовићу стигла питања, оптужбе да сарађује са криминалцима и позив на оставку

Фото: Скупштина.ме

Међутим, тензије у парламенту подигла су питања Демократа, који су "нелегитимног" премијера Абазаовића оптужили за сарадњу са криминалним структурама и позвали га да да оставку.


Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић, питао је премијера зашто се застало у борби против организованог криминала, која је почела хапшењима у правосуђу, "зашто се не настави са стављањем иза решетака кључних носилаца мафиократске власти", које оптужују налази Еуропола, међу којима су и полицијски службеници Зоран и Петар Лазовић, те Љубо Миловић. Како је истакао, ДФ је спреман да пружи потребну подршку за реформе у судству - у конституисању и Судског савета и Уставног суда.

Према оцени Мандића, застој у хапшењима указује или да се главни специјални тужилац Владимир Нововић уплашио или да ДПС врши притисак и уцењује Владу да како би појединци, важни тој партији били заштићени.


Абазовић је одговорио да је приоритет Владе на чијем је челу борба против организованог криминала и корупције, те да је задовољан постигнутим у протеклих годину.
- Можда је могло и више и боље, али морам напоменути да ствари нису више као што су биле и сигуран сам да су криминалци и те како узнемирени. Рука правде мора да профункционише - поручио је премијер.


"Варничење" у парламенту изазвала су питања које је премијеру упутио посланик Момо Копривица испред клуба посланика Демократе-Демос. Он је Абазовића подсетио на његове раније изјаве упућене ДПС у којима их је називао "раштимованим криминалним оркестром", председника партије "доном криминалне организације" и питао да ли је остао при тим ставовима, с обзиром на то да је у међувремену формирао "нелегитимну" Владу уз помоћ те партије, те да опстанак и стабилност извршне власти зависи управо од ДПС-а.


- Утрнула је рука правде, од страха од оних који су ову Владу подржали, а у које сте упирали овде прстом. Више не најављујете хапшења, причате о претпоставци невиности. Лазовиће не смете ни да поменете. Ирелевантно је све што ви кажете, ваша реч је слаба и небитна - казао је Копривица премијеру.


Абазовић је одговорио једном реченицом - "Остајем при свакој речи коју сам јавно изрекао". 

"КАВЧАНИ"


НА оптужбе Копривице да је Абазовић политички агент "кавачког клана", те под контролом ДПС и криминалних кланова, Абазовић је поручио да су такве изјаве "ступидне", а Демократе позвао да престану са "десничарењем" и врате се на пут европских вредности, те да престану да наносе штету држави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОДИТЕЉУ ПРЕМИНУЛА СУПРУГА: Отишла је моја жена и мама мог сина, оставила нас је у тмини времена