ЛИДЕРИ ДФ ОПЕТ ПОД ПРИСМОТРОМ? Да ли је Милан Кнежевић наговестио нову аферу чији су актери политичари и тајне службе

М. С.

26. 05. 2022. у 08:38

АГЕНЦИЈА за националну безбедност (АНБ) без налога Врховног суда надзире тројицу лидера Демократског фронта - Милана Кнежевића, Андрију Мандића и Небојшу Медојевића.

ЛИДЕРИ ДФ ОПЕТ ПОД ПРИСМОТРОМ? Да ли је Милан Кнежевић наговестио нову аферу чији су актери политичари и тајне службе

Фото Shutterstock

Овом изјавом датом након неодржане седнице скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, његов председник Милан Кнежевић, усталасао је јавност у Црној Гори, констатујући да је то био "први радни задатак новизабраног директора АНБ Сава Кентере".

- Тај налог, преко одређених структура, издао је "кавачки криминални клан", био је категоричан Кнежевић, на чије тврдње су челници АНБ и ГСТ остали неми...

- Чињеница да је АНБ, без одлуке Врховног суда, поново на мере тајног надзора ставила Мандића, Медојевића и Кнежевића, јасно говори да су мафијашке структуре ДПС у тајној полицији нетакнуте и да се спрема нови напад на ДФ. Сада је јасно зашто је баш Кентера постављен на ову позицију и који му је био први задатак, устврдио је посланик ДФ Јован Јоле Вучуровић.

Он је изразио наду да је Главни специјални тужилац Владимир Нововић свестан шта значи када се тајна служба одметне и позвао га да хитно реагује.

Да оптужбе ДФ нису без основа говори и случај бившег директора АНБ Дејана Перуничића, против кога је Специјално државно тужилаштво недавно поднело четврти оптужни предлог због незаконитог прислушкивања. Овога пута свештеника СПЦ, док се трећим оптужним предлогом терети за прислушкивање функционера и стотинак активиста Демократског фронта у хотелу "Палас" у Петровцу 2020. године!

Пре тога осумњичен је за незаконито прислушкивање и праћење функционера ДФ, митрополита Амфилохија, Демократа, СНП, Уједињене Црне Горе, бившег премијера Кривокапића, неколико новинара, али и бившег специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

ДПС БИ ДА ОДВОЈИ ЗЕТУ?

МИЛАН Кнежевић je, на конференцији за новинаре, рекао да је ДПС предао Иницијативу за самосталност Зете "како би онемогућио његову кандидатуру за градоначелника Подгорице".

За њега је забрињавајуће то што су то подржали и посланици СНП и ГП УРА, што сугерише да би на силу да добију изборе у Подгорици. Он је, између осталог, казао и да нико не зна која ће област припасти Зети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)