ДУКЉА ЈЕ БИЛА СРПСКА, КРИВОКАПИЋ ЈЕ НЕЗНАЛИЦА Историчар Раковић: "Нова црногорска власт удара на више фронтова"

Новости онлајн

24. 05. 2022. у 16:56

НОВА црногорска власт је на Србију ударила на више фронтова и тек што су тамошње водеће српске организације затражиле од државног врха Србије да их заштити од асимилације и дискриминације, оптужена је Српска православна црква у Црној Гори због наводног прикривања педофилије.

ДУКЉА ЈЕ БИЛА СРПСКА, КРИВОКАПИЋ ЈЕ НЕЗНАЛИЦА Историчар Раковић: Нова црногорска власт удара на више фронтова

Фото Приватна архива

Оптужена је и држава Србија у два наврата. Aктиван је на том плану и нови шеф дипломатије Црне Горе Ранко Кривокапић, дугогодишњи коалициони партнер црногорског председника Мила Ђукановића.

Он је казао да Црна Гора има сличних проблема са Србијом као Украјина са Русијом. Потом је Министарство спољних послова ЦГ напало Србију за “крађу историје”.

Иза ових напада на Србију, историчар Александар Раковић, добар познавалац прилика у Црној Гори, види црногорског шефа дипломатије Ранка Кривокапића. Он је, каже Раковић за београдски дневни лист Вести, “изоловани инцидент, конвертит из српске породице која је мењала идентитет”.

У осврту на оптужбе о прекрајању историје, Раковић указује да је Дукља била, држава српског народа.

Фото: Принтсцреен/Пинк

– Дукља је придружена средњовековној српској држави Немањића, Србији. Потом је на том простору настала Зета у којој су владари имали намеру и свест да је она изданак државе Немањића, а не раније Дукље – појашњава овај историчар, уз напомену да је Ранко Кривокапић, обичан “лажов и незналица”.

Наш саговорник разуме бојазан Срба из Црне Горе, али како истиче, за то, нема разлога, јер ће их Србија и Република Српска чувати.

– Срба има 7,5 милиона, а Србија према Уставу има обавезу да штити Србе ван Србије и то треба да имају у виду црногорски сепаратисти – рекао је Раковић који сматра да је највећи губитник тзв. црногорска нација, јер њених припадника има тек нешто изнад 100.000, они у ствари нестају.

Црногорци су нација без идентитета која не може никога да асимилује – закључио је Раковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДВА ВОЗИЛА СЕ СУДАРИЛА СА ГРАЂЕВИНСКОМ МАШИНОМ: Саобраћајна несрећа у Подгорици, повређено шест особа