НАЦИ-ПОЗДРАВ ПРЕПОРУКА ЗА ФОТЕЉУ: Црногорски шеф дипломатије увелико се нуди за дисциплиновање Срба и Србије, промовишући најцрње идеологије

В. Н.

22. 05. 2022. у 10:49

ЦРНА Гора је покушала са фашизмом још 1941, када је прогласила Независна Државу Црну Гору - НДЦГ, али није ишло, јер већ сутрадан многи црногорски прваци (од којих ће се неки касније приклонити партизанима, други четницима, међу којима и Бајо Станишић и Павле Ђуришић) дигли су свенародни, тринаестојулски устанак, који је заправо био једна од највећих литија у Црној Гори.

НАЦИ-ПОЗДРАВ ПРЕПОРУКА ЗА ФОТЕЉУ: Црногорски шеф дипломатије увелико се нуди за дисциплиновање Срба и Србије, промовишући најцрње идеологије

Архива

Међутим, тада су изгледа само привремено раскрстили се фашизмом, јер ево, након толико година показује се да је тај дух однекуд жив у истом облику, на истом месту у Цетињу, где ових дана српску децу каменују јер певају српске песме.

То што шеф црногорске дипломатије који се препоручује за дисциплиновање Срба, јавно, уз хитлеровски поздрав велича нацизам, довело је новоформирану владу Црне Горе у небрано грожђе. Салутирање уз хитлеровски поздрав је законом забрањено у Немачкој, штавише и у Украјини, са којом Кривокапић радо пореди Црну Гору.

Како сада да Црногорци прикрију компромитантну фотографију на којој њихов министар демонстрира свој наци-поздрав? И то исти министар који је по преузимању функције одмах одузео дипломатски пасош Владимиру Лепосавићу, симболично, да се зна шта чека антифашисте.

Покрајински суд у Клагенфурту пре две године осудио је једног Хрвата на 18 месеци затвора због нацистичког поздрава током усташке комеморације у Блајбургу. Стицајем каквих непредвидивих околности и актуелни шеф црногорске дипломатије би се могао наћи под ударом закона уколико неопрезно оде у посету некој од европских земаља.

У кратком немачком водичу за препознавање нациста стоји: "Прво и најједноставније, ако неко подиже десницу у ваздух на `хитлеровски поздрав`, јасно је да је реч о нацисти." Мало је незгодно да министар спољних послова, према немачком, дакле, европском законодавству несумњиво буде нациста. А тај поздрав у Црној Гори као да је постао препорука за министарску фотељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

МЕДОЈЕВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: Односи са Србијом се не могу нормализовати кад црногорску владу подржавају партије које је сматрају за непријатеља