ФЕСТИВАЛ ДРАМСКОГ СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ "ФЕСТИЋКО 2022" Манифестација је окупила 17 јавних и приватних предшколских установа

В.Кадић

16. 05. 2022. у 09:13

ПОДГОРИЧКА Јавна предшколска установа ,,Ђина Врбица" била је од 13. до 15. маја сјајан организатор првог Фестивала драмског стваралаштва за децу јавних и приватних предшколских установа - ,,Фестићко 2022”, уз суорганизацију познатг дечјег забављача, песника, писца и глумца Радојице Станковића – Шанте Панте.

ФЕСТИВАЛ ДРАМСКОГ СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ ФЕСТИЋКО 2022 Манифестација је окупила 17 јавних и приватних предшколских установа

ФОТО: В. К.

Манифестација је окупила 17 јавних и приватних предшколских установа из готово свих крајева Црне Горе.

Публици се представило 18 позоришних трупа уз преко 500 учесника! По оцени жирија најбоља представа је „;Миш“ ЈПУ „Љубица Поповић „ из Подгорице, друго место припало је представи „Земља чудеса“, никшићког вртића „Драган Ковачевић“ а треће даровитим Цетињанима са представом „Три међеда“ из вртића „Загорка Ивановић.

Из ове установе је Ана Јововић добила награду за најбољи сценски покрет на фестивалу док су најлепши костими виђени у представи „Маша“ приватне предшколске установе Интернационал Киндерген,такође из Подгорице. Најбоља режирана представа је „Планета Земља је у нашим рукама“ вртића „Еко бајка“ из Пљеваља. Епитет најбољег глумца понео је Богдан Радуловић из подгоричког вртића „Љубица Поповић“, док је најбоља глумица девојчица Вукица Обадовић из ЈПУ „Наша радост“ из Херцег Новог.

ФОТО: В. К.

Најбољу сценогафију су припремили Никшићани из ЈПУ „Драган Ковачевић“. За укупни утисак награду је понела представа „Наши галетани“ из вртића „Наша радост“ (Херцег Нови). Првопласирана награда публике припала је ЈПУ „Ђина Врбица“ из Подгорице, друго место је резервисано за представу „Неки нови гусари“ Дечјег вртића из Плава и  треће Цетињанима за представу „Три међеда“.

Награда за сценски израз  припала је дечаку Тарику Бешковићу из Плава, а за изражене нараторске  способности  Сташи Булатовић из подгоричког вртића „Ђина Врбица“.

Директорица Јавне предшколске установе „Ђина Врбица“ и директорка фестивала  Бојана Разић казала је да су сви учесници фестивала –победници и да су награде усмерене на ширење веза предшколских установа у Црној Гори.

Председница жирија, позната глумица Јелица Вукчевић, казала је да су сви учесници фестивала победници и да је било врашки тешко изабрати најбоље међу најбољима. Одала је признање домаћину "Фестићка" на одличној организацији као и васпитачима који су уложили огроман труд да деца заблистају на овом такмичењу.

Фестивалу је присуствовао и принц Никола Петровић Његош председник Фондације „Петровић Његош“:

- Браво свима! Живело позориште, живела култура и све што нас спаја - казао је принц.

Суорганизатор фестивала и члан жирија Радојица Станковић одао је захвалност домаћинима што су се потрудили да фестивал прође у најбољем реду.

- Није било лако изабрати најбоље међу изузетном конкуренцијом.Видели смо мноштво сјајних представа, глумачких наступа, фантастичних сценографија. Сигуран сам да ће неко од ових малишана у будућности упловити у глумачке воде. Учинићемо све да у годинама које долазе ову манифестацију оплеменимо новим садржајима како бисмо ојачали такмичарски дух и на површину изнели квалитет. Будућност Црне Горе лежи у овим бистрим и прелепим главицама - каже Шанта Панта.

БОНУС ВИДЕО:

ПОСЛЕДИЦЕ ЖЕСТОКИХ БОРБИ: Погледајте како изгледа разорени град Попаснаја

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ИЗГУБИЛА 2 БЕБЕ ЗБОГ СТРЕСА Трагедија Карлеуше: Србија ми је убила недужна бића, то никад нећу опростити!