МИНИСТАР СПАЈИЋ НА ПРОТЕСТУ У ПЉЕВЉИМА: Грађани на протестима због најаве формирања мањинске владе

М.Д.

26. 01. 2022. у 21:34

ВЕЛИКИ број грађана Пљеваља и вечерас се окупио у знак протеста поводом најаве формирања мањинске владе.

МИНИСТАР СПАЈИЋ НА ПРОТЕСТУ У ПЉЕВЉИМА: Грађани на протестима због најаве формирања мањинске владе

М.Дробњак

На протесту се окупљеним грађанима  придружио и министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић са државним секретаром у том министарству, Јанком Одовићем.

Њих двојица су пореклом Пљевљаци.

Председник Покрета за Пљевља позвао је Социјалистичку народну партију и њеног председника Владимира Јоковића да се врате "изворном СНП-у".

- Господине Јоковићу после јучерешњег саопштења Митрополије Црногорско-приморске ваљда Вам је јасно да Вас у Патријаршију не зову да разводите струју, него да се покајете и да се вратите изворном СНП-у , странци часних људи која је највише жртава дала у борби са режимом Мила Ђукановића, казао је Станић.

Он је истакао да су поново на литијама само што овога пута, бране светињу народне изборне воље освојене на изборима 30. августа 2020. године.

Он је упитао “зашто на овим протестима нема господе са Сорбоне и кода сада бране док пију чај од нане”.

- Добри мој Славене Радуновићу, није онај Меморандум чај од нане него добро запакована и забиберена чорба актуеној Влади Црне Горе и парламентарној већини освојеној на последњим изборима. Онај који вас уписује на Сорбону лије крокодилске сузе и жали што америчка администрација не дозвољава да Демократски фронт буде дио Владе. Уместо да каже - ако не могу, они нећу ни ја, и тако се упише у примере чојства и јунаштва модерне Црне Горе, он је једва ишчекао да формира мањинску владу и на мала врата уведе ДПС у њу.

Подсећања ради, председник УРЕ, Дритан Абазовић недавно је за Демократски фронт, упоређујући их са Демократама, казао да су Сорбона за њих.

Мирослав Анђелић из Демократске Црне Горе казао је да издаја није опција и да сваком часном човеку не може бити опција.

- Сматрам да су људи 30.августа 2020.године у неправедним условима, изложени бројним притисцима гласали тада против осионе и бахате власти а тада нису ни могли помислити да неко злоупотребљавајући њихове гласове гради власт са ДПС-ом и њиховим сателитима-казао је Анђелић.

Владимир Џуверовић, директор Управе локалних јавних прихода у Општини Пљевља, казао је да Влада не одговара појединима зато што су смењени са државних функција поједини чланови њихових партија.

- Ових дана падају маске. На видело излази ко је искрени политички пријатељ актуелне Владе и исконских друштвених реформи. Поручујемо да нећемо дозволити повратак на старо хоћемо континуитет започетих промена. Хоћемо рад, хоћемо да се у Скупштнини коначно почне говорити о економији инвеститорима запошљавању, већим зарадама... а да се више не говори о криминалу, корупцији - рекао је Џуверовић.

Он је поручио министру Милојку Спајићу да му окупљени грађани дају широку подршку, као и премијеру Здравку Кривокапићу, Демократама, Уједињеној и Правој Црној Гори и да заједно са њима истрају у одбрани у одбрани покушаја прекрајања изборне воље грађана из 2020. године.

Окупљенима су се обратили још и Весна Лончар из Демократске Црне Горе, а затим и Обрен Мишо Одовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића