ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА: Специјално тужилаштво проверава наводе о атентату на председника Србије

Танјуг

26. 01. 2022. у 17:49

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе обавештено је о наводима да је група, коју је формирао осумњичени вођа "кавачког клана" Радоје Звицер припремала атентат на председника Србије Александра Вучића и предузима одређене активности, потврђено је порталу РТЦГ из црногорске полиције.

ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА: Специјално тужилаштво проверава наводе о атентату на председника Србије

Фото: В. Н.

-Поводом информације из медија да „црногорски држављани планирају ликвидацију председника Републике Србије Александра Вучића“ а на које се позивате, обавештавамо вас да Управа полиције Црне Горе остварује сарадњу са надлежним међународним партнерима у овом случају, те да је о наведеном упознато и Специјално државно тужилаштво преко Специјалног полицијског одељења који у оквиру својих надлежности предузимају одређене активности, навели су из Управе полиције за портал РТЦГ.

Позивајући се на незванична сазнања, портал пише да је црногорска полиција добила информације од међународних партнера о Звицеру и плановима да се убије Вучић у исто време када је та информација достављена српској полицији.

За Звицером је Црна Гора 21. маја 2021. године расписала међународну потерницу због сумње да је, са још девет особа, формирао криминалну организацију и извршио тешко убиство.

Звицер се у медијима помиње као један шефова “кавачког клана”, једног од два которска клана из Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ЧОВЕК, УМЕТНИК И ПОРОДИЧНИ ПРИЈАТЕЉ: Ђоковић изразио саучешће поводом смрти Гаја Војводића