ПОНОВО ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Јуче није било кворума

Новости онлајн

26. 01. 2022. у 08:49

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић заказао је за данас нову седницу Већа за националну безбедност, након што у уторак није одржана јер није било кворума због недоласка пет чланова тог тела.

ПОНОВО ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Јуче није било кворума

Фото: Д. Миловановић

На седницу нису дошли потпредседник Владе Дритан Абазовић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министар спољних послова Ђорђе Радуловић, председник Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић и његов заменик Мевлудин Нухоџић.

Из кабинета Кривокапића казали су да су се на седници појавили премијер, као председник Већа, министри одбране и финансија и социјалног старања, Оливера Ињац и Милојко Спајић, и директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић.

- Недоласком пет чланова Већа онемогућено је усвајање извештаја Међуресорне комисије за анализу резултата координације и оперативне усклађености органа обавештајно-безбедносног сектора и Бироа за оперативну координацију, везано за догађаје на Цетињу од 3. до 5. септембра - каже се у саопштењу.

Из кабинета су истакли да је усвајање тог документа предуслов за скидање ознаке тајности са извештаја, чиме би јавност била упозната са садржајем извештаја у целини.

Како су навели, забрињава чињеница да пет чланова Већа показује очигледну неодговорност када је у питању разматрање актуелне безбедносне ситуације у држави.

(Борба)

БОНУС ВИДЕО:

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протест грађана Никшића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ ЋЕ СКЕНИРАТИ И ПЕНАЛ: Игре у Првој фудбалској лиги у ЦГ и пред правосудним органима