ЦЕТИЊЕ ПОНОВО ГЛАСА? Формирање локалне власти у престоници, Мојковцу и Петњици

М. СЕКУЛОВИЋ

26. 01. 2022. у 06:34

ФОРМИРАЊЕ локалне власти након избора једино засада иде без застоја у Мојковцу, док је у Петњици започета седница СО и засад су само верификовани мандати. Како ствари стоје, најтеже је у престоници Цетиње, где је досадашња власт, након губитка два мандата на изборима 5. децембра, практично "на апаратима". Засад, ДПС је у безизлазној ситуацији, па се "смешкају" нови локални избори!?

ЦЕТИЊЕ ПОНОВО ГЛАСА? Формирање локалне власти у престоници, Мојковцу и Петњици

Марко Јанкетић и Веско Делић

У Мојковцу је већ за председника Скупштине општине изабран Марко Јанкетић (Демократе), док ће почетком фебруара, без обзира на жестоке политичке сукобе у држави, за председника општине бити изабран Веско Делић, носилац победничке листе "За будућност Мојковца-ДФ-СНП".

- То је резултат досадашњих договора те, али и коалиције "Не дамо Мојковац", Демократа и УРА, које ће следеће четири године чинити власт у Мојковцу - саопштено је из табора будуће власти.

На Цетињу, упркос томе што су одборнички мандати у новом сазиву СО верификовани још 4. јануара, нема помака у вези са преговорима око формирања власти, за шта рок истиче почетком фебруара.

- Нико нам се није јављао, нити тражио разговоре око формирања власти. Наш став је јасан - да бисмо имали чврсту локалну управу посвећену ревитализацији Цетиња, у тој власти не сме бити места за ДПС. Не желим да се бавим чаршијским причама, али, не би ваљало да дође до понављања избора - каже председник ОО УРА Славко Шоле Јанковић.

Он је био носилац листе која је освојила четири одборничка места у СО Цетиње, што јој даје солидан преговарачки капацитет, без обзира на то што ДПС има 14 мандата, Демократе 3, Стара гарда ЛСЦГ 3, СДП и Либерална партија по један, а СДП, око које се све врти, осам одборничких места. Ова партија је преговарала са Старом гардом Либералног савеза, из које је потом речено да СДП "намерава да поведе разговоре са ДПС, преферирајући са њима могућност коалиционе сарадње у овом или оном облику што је за Стару гарду неприхватљиво."

ПЕТЊИЦА

АПСОЛУТНУ победу на локалним изборима у Петњици остварио је ДПС, где су засад само верификовани мандати, али председник СО још није изабран. У одборничким клупама ДПС ће имати 17 одборникa, Бошњачка странка шест, Странка правде и помирења три, Социјалдемократе и Демократе по два, СДП једног колико и СНП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МУГОША ОСЛОБОЂЕН ОПТУЖБИ: Подгорички Виши суд донео пресуду