МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА: "Не учествујемо у међустраначким политичким калкулацијама"

Новости онлајн

25. 01. 2022. у 14:10

САОПШТЕЊЕ Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве преносимо интегрално.

МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА: Не учествујемо у међустраначким политичким калкулацијама

Фото: З. Јовановић

У вези гласина које су се данас чуле да Српска Православна Црква даје подршку формирању мањинске владе Црне Горе Митрополија црногорско-приморска као дио СПЦ у Црној Гори, ради пуне истине, обавештава јавност о следећем:

Митрополија није дала речену подршку нити жели да учествује, ни сада ни убудуће, у међустраначким калкулацијама и политичким нагодбама.

За Митрополију је драгоцена и важна изборна победа над богоборним бившим режимом од 30. августа 2020. године коју су странке садашње парламентарне већине извојевале на таласу свенародних литија. Као што је свима познато те мирне, молитвене литије су биле јединствен јеванђелски израз борбе за слободу вере.

Стога нека нико од Митрополије не очекује да ће она дати подршку формирању било које владе која би на мала или велика врата, посредно или непосредно, вратила на власт бивши режим. Подсјећамо да су званични представници бившег режима због угрожавања вјерских права и слобода СПЦ сами себе изопштили из Цркве и тиме остали ван њеног окриља све до њиховог искреног покајања које се нажалост није догодило до дана данашњег.

БОНУС ВИДЕО:

ОБЕЛЕЖЕНА 80. ГОДИШЊИЦА НОВОСАДСКЕ РАЦИЈЕ: Положени венци на споменик "Породица"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПУЦЊАВА У БАОШИЋИМА: Рањена једна особа