ПОЧЕЛИ "ПОТРЕСИ" У ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић преузео функцију министра

Новости онлине

24. 01. 2022. у 16:36

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић је преузео координисање Министарством правде, људских и мањинских права, преносе тамошњи медији.

ПОЧЕЛИ ПОТРЕСИ У ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић преузео функцију министра

Фото: Д. Миловановић

Тим сектором до сада је руководио министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић.

У обавештењу Владе које је данас достављено Министарству, истиче се да је Кривокапић одређен да руководи овим ресором до избора министра.

Секуловић је, подсећамо, преузео позицију руководиоца овог ресора, након што је Владимир Лепосавић смењен са функције министра 17. јуна прошле године, због негирања геноцида у Сребреници.

Управо је Секуловић био један од министара који су стали уз Дритана Абазовића након што је Грађански покрета УРА предао Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповерења Влади Здравка Кривокапића.

Такође, током прошле седнице Владе, која је обиловала тешким речима, био је против предлога премијера Здравка Кривокапића да се гласа о скраћењу мандата парламента, који је уследио одмах након иницијативе ГП УРА.

Поред Секуловића, против су били Абазовић, министри Младен Бојанић (капиталне инвестиције), Ђорђије Радуловић (спољни послови), док је Тамара Срзентић (јавна управа и медији) била уздржана.

Како преносе медији, тада је вербални атак на министра Секуловића имала министарка одбране Оливера Ињац, а посебну ролу имала је министарка просвете, науке, културе и спорта Весна Братић, која је противнике премеровог предлога назвала издајницима.

Влада ће на данашњој телефонској седници гласати и о предлогу премера о смени Абазовића са места председника Националног савјета за борбу против високе корупције.

БОНУС ВИДЕО: 

РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића