НОВА ВЛАДА БИ БИЛА ФУНКЦИОНАЛНИЈА: Ковачевић о вољи народа у Црној Гори, нема рушења са ДПС-ом

В. К.

07. 12. 2021. у 12:38

ГРАДОНАЧЕЛНИК Никшића Марко Ковачевић оценио је да би нова Влада била функционалнија од садашње и одржавала би народну вољу са избора 30. августа 2020. Сматра да за то још увек има времена.

НОВА ВЛАДА БИ БИЛА ФУНКЦИОНАЛНИЈА: Ковачевић о вољи народа у Црној Гори, нема рушења са ДПС-ом

Фото: В.К.

- Та иницијатива требала би да потекне од самог премијера и да он понуди рекоснтрукцију владе која би одражавала изборну вољу. Мислим да постоји још времена да премијер да понуду и да уложи свој ауторитет, и да предлог који ће разрешити тренутну ситуацију. Када покривате тако одговорну позицију имате и одговорност за то и обавезу да и ви ту ситуацију разрешите. Не видим да се премијер труди, много више то чини парламентарна већина али мислим да би то донело нову стабилност како би се могло радити нормално до краја мандата - казао је Ковачевић у емисји Линк на Радију Црне Горе.

Ако се то не деси, додаје, ДФ неће рушити владу са ДПС-ом.

- Ми се тиме нећемо бавити али желимо да се ситауција позитивно разреши. Постоји и могућност да се у оквиру нове параментарне већине направи договор о новој Влади која би функционисала и која би сигурно била функциоланија од тренутне - казао је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)