ИСПРАВЉЕНА НЕПРАВДА: Управа за Катастар вратила имовину СПЦ у ували Валданос

Б. Дабић

15. 11. 2021. у 14:22

У УВАЛИ Валданос имовина враћена Српској православној цркви.

ИСПРАВЉЕНА НЕПРАВДА: Управа за Катастар вратила имовину СПЦ у ували Валданос

Фото: Б. Дабић

Управа за катастар и државну имовину у Црној Гори, којом руководи ВД директора Коча Ђуришић, донела је решење о повраћају имовине Српској православној цркви, у ували Валданос. Решење је донето у складу са Закон о отклањању последица одузимања имовине у ували Валданос.

Управа за катастар и државну имовину, решавајући по захтеву Српске православне црквене општине Никшић у управној ствари враћања имовине одузете Решењем бр. 06-2275/2 од 17. јануара 1978. године СО Улцињ Одељења за имовинско-правне послове, катастар и геодетске послове, донела решење о повраћају одузете имовине.

- Усваја се захтев Српске православне црквене Општине Никшић поднет Управи за катастар и државну имовину – Подручна јединица Улцињ 01. 7.2021. године ради враћања имовине одузете Решење број: 06-227512 од 17. јануара 1978. године СО Улцињ – Оделења за имовинско-правне послове, катастар и геодетске послове наведене под редним бројем 194, коју имовину данас чине непокретности уписане у листу непокретности број 972 КО Улцињ на име Црне Горе са правом својине са 1/1, и брише се као власник, и уписује се у нови лист на име Српска православна црквена општина Никшић, Трг Шака Петровића бр 1, основ стицања Закон са све забележбом у Г листу ‘Морско добро‘ као до сада - пише у решењу.

Подсетимо, пре 15-так дана, вицепремијер Дритан Абазовић саопштио је како је почело враћање имовине на Валданосу. 

- Ми смо одлучни да рука правде коначно дође и овде. Хвала вам што нико од вас никад није изгубио енергију да се бори за Валданос. Хиљадугодишње маслине су доказ да и у најтежим временима можемо бити заједно и да можемо помоћи једни другима - казао је  Абазовић током обиласка Валданоса почетком лета.

БОНУС ВИДЕО - КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАНДАЛИ РАЗВАЛИЛИ ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ: Простор уређен пре 15 дана, покидана ограда на терену у Бару (ФОТО)