ВУЧУРОВИЋ ОЧЕКУЈЕ РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЛАДЕ: Очекујем да Кривокапић схвати да је изгубио подршку

В. К.

08. 11. 2021. у 14:52

ЈОВАН Вучуровић, посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе, у јутарњем програму ТВНикшић, коментарисао је јучерашње реаговање премијера Здравка Кривокапића, наводећи како је премијерова изјава проблематична, те да паушалним и полуистинитим оценама тренутне ситуације минира учинке данашњег састанка парламентарне већине.

ВУЧУРОВИЋ ОЧЕКУЈЕ РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЛАДЕ: Очекујем да Кривокапић схвати да је изгубио подршку

Фото: В. К.

Вучуровић очекује да након вишемесечних преговора буде постигнут договор, те да дође до реконструкције Владе, са новим премијером.

- Прошло је превише времена у препуцавањима странака парламентарне већине, а сада је већ време и обавеза према грађанима да некако дођемо до договора и изаберемо нову Владу. Ми смо дали подршку прошле године у децембру пројекту експертске Владе да видимо како ће све то изгледати, међутим тај пројекат је пропао - казао је Вучуровић, додајући да након данашњег састанка очекује да премијер Кривокапић схвати да је изгубио подршку и да Влада преузме одговорност за актуелну политичку ситуацију.

- Ми већ три месеца немамо представу да ли ће доћи до најављене реконструкције, Кривокапић се у почетку сложио са тим, међутим помака није било. Морам додати и да смо имали опструкције од ГП УРА која са своја три посланика покушава да спречи предлог осталих 38, што је политички некоректно. До избора нове Владе највише ће испаштати грађани, тако да је потребно убрзати тај процес - навео је Вучуровић.

На питање о одрживости пројекта "Европа сад", Вучуровић мисли да је то политичка магла која је дошла у тренутку када расте незапосленост и када је кренула прича о реконструкцији.

- Тај пројекат није заснован на реалности имајући у виду само утемељење у буџету Црне Горе. Бојим се да је то само политички маркетинг и није добро да дајемо такву врсту наде грађанима - поручио је Вучуровић. 

БОНУС ВИДЕО:

Како је пао Мило Ђукановић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАНДАЛИ РАЗВАЛИЛИ ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ: Простор уређен пре 15 дана, покидана ограда на терену у Бару (ФОТО)